Szalai végezte ki a Borussia Dortmundot

Vágólapra másolva!
2010.04.10. 17:37
null
Szalai szenzációs gólt rúgott (Fotó: Reuters)
Címkék
A Mainz hazai pályán verte meg 1–0-ra a Borussia Dortmundot a német labdarúgó-bajnokság élvonalának 30. fordulójában. A mindent eldöntő találatot Szalai Ádám szerezte, aki első gólját ünnepelhette a német csapatban. A magyar támadó ráadásul nemcsak fontos, de szép gólt is lőtt. Hajnal Tamás csereként jutott szóhoz a dortmundiaknál, akárcsak Dárdai Pál a Herthában.

Szalai Ádám megszerezte első gólját a Mainzban. A magyar csatár találata ráadásul győzelmet ért a Bajnokok Ligája-részvételt megcélozó Borussia Dortmund ellen.

Az előzetes hírekkel ellentétben Szalai a kezdőcsapatban kapott helyet, ami remek húzásnak bizonyult Thomas Tuchel vezetőedző részéről. Szalai a 30. percben szenzációs gólt szerzett: a magyar támadó több remek csellel tartotta meg a labdát, majd 15 méterről kilőtte a dortmundi kapu jobb alsó sarkát.

SZALAI GYŐZTES GÓLT LŐTT
 

 

Talán jót tett a támadónak, hogy Erwin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a helyszínen tekintette meg az összecsapást...

Szalai a 76. percben hagyta el a pályát, a mérkőzés azonban nem maradt magyar futballista nélkül, Hajnal Tamás ugyanis hét perccel korábban állt be a Dortmundba.

A magyar középpályások úgy látszik, 21 percre (plusz hosszabbítás) hivatottak a Bundesligában, Dárdai Pál ugyanis Hajnalhoz hasonlóan a 69. percben állt be a Hertha BSC-be. A berlini csapat azonban ismét vereséget szenvedett: Cacau gólja 1–0-s VfB Stuttgart-győzelmet ért.

A bajnoki címre hajtó Schalke ellenben vereséget szenvedet. Hiába álltak föl Hannoverben 2–0-s hátrányból a gelsenkircheniek, Hanno Balitsch és Konan Ya gólja 4–2-es győzelmet ért a hazaiaknak.

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,bul,2009/,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik