Szalaiék vereséget szenvedtek Frankfurtban

Vágólapra másolva!
2010.12.04. 17:30
null
Szalai Ádámnak nem ment jól a Frankfurt ellen (fotó: Action Images)
Címkék
Szalai Ádámmal a soraiban szenvedett 2–1-es vereséget a Mainz a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 15. fordulójában. A magyar támadó 57 perc lehetőséget kapott a Frankfurt ellen. A Wolfsburg és a Werder gól nélküli döntetlent vívott egymással, de mindkét csapat büntetőt hibázott.

Frankfurt–Mainz 2–1

Szalai Ádám természetesen ezúttal is kezdőként kapott szerepet az ebben a szezonban remeklő Mainzban, amely Frankfurtba látogatott.

A magyar támadó az első félidőben nem tudta veszélyeztetni a veterán Oka Nikolov kapuját, és a 35. percben az Eintracht jutott előnyhöz: egy beadást Miroslav Karhan éppen Marco Russ elé fejelt ki, aki nem tétovázott, 15 méterről a kapuba lőtt.

A hesseniek mégsem vonulhattak előnnyel pihenőre, Halil Altintop szabálytalankodott a saját tizenhatosán belül, a megítélt tizenegyest André Schürrle biztosan értékesítette. Szalai 57 perc bizalmat kapott, Thomas Tuchel ekkor hozta be a helyére Szami Allaguit.

A mainziak végül nem tudták megtartani a döntetlent, a 84. percben egy kezezés miatt megítélt tizenegyest Teofanisz Gekasz lőtt a hálóba, megszerezve a Frankfurtnak a három pontot.

Wolfsburg–Werder Bremen 0–0

A Wolfsburg és a Werder Bremen sem lehet büszke eddigi teljesítményére, a két csapatnak most egymás ellen volt lehetősége javítani. A meccs elején sokkal támadóbb volt az alsó-szászországi együttes, Diego előtt akadtak gólszerzési lehetőségek is, de sem szabadrúgásból, sem akcióból nem tudott kifogni Tim Wiesén.

Szünet után Mario Mandzukic törhette volna meg a gólcsendet, de a horvát támadó egy beadás után szorongatott helyzetből kapu mellé lőtt.

A 73. percben Deniz Aytekin játékvezető Philipp Bargfrede esése után tizenegyest ítélt a Werder javára, de az amúgy remek ítélet-végrehajtó Torsten Frings ezúttal hibázott: lövése Diego Benaglio kapus lábáról a lécre, onnan pedig kifelé pattant. Három perccel később Mandzukic esett nagyot Sebastian Prödl mellett, ez is tizenegyes. Edin Dzeko lába azonban megremegett, a bal felső sarok fölé lőtt.

A vége gól nélküli döntetlen lett, a Wolfsburg sorozatban negyedszer szerzett egy pontot.

Stuttgart–Hoffenheim 1–1

A Stuttgart hét közben az Európa-ligában vereséget szenvedett a Young Boystól, a VfB a hajrában kapott három gólt Bernben. A Hoffenheim elleni bajnoki sem kezdődött jól a sváboknak, hiszen Andreas Beck beadásából Sejad Salihovic ezúttal – szokásától eltérően – jobbal volt eredményes.

A Stuttgart a 34. percben egyenlített, miután Cacau átadását Martin Harnik vágta a kapuba, ráadásul az első félidő végén Isaac Vorsah azonnali piros lapot kapott egy összecsapást követően.

Emberelőnyét végül nem tudta kihasználni a Stuttgart, a Hoffenheim megszerzett egy pontot.

Freiburg–Hamburg 1–0

A Stuttgarthoz hasonlóan a Hamburg is rosszul kezdett, Papiss Demba Cissé már a harmadik percben bevette Frank Rost kapuját. A szenegáli futballista egy szabadrúgás után megcsúsztatott labdát elsőre a kapufára küldött, a visszapattanót azonban már biztosan értékesítette.

A HSV-nak húsz percre volt szüksége, hogy bemelegedjen a mérkőzésbe, elsősorban a dél-koreai Szon igyekezett, de a kikötővárosiak így is hátránnyal vonultak a szünetre.

Armin Veh együttese a szünet után sem tudott változtatni, így végül vereséggel távozott Freiburgból.

Mönchengladbach–Hannover 1–2

A kiesés elől menekülő Mönchengladbach az eddig jól szereplő Hannovert fogadta, és a 19. percben Michael Bradley révén megszerezte a vezetést: az amerikai középpályás 40 méterről ívelt kapura, amit mindenki elvétett, így a labda akadálytalanul hullott a hosszú sarokba.

Vezetése ellenére mégsem vonulhatott boldogan pihenőre a Borussia, a 43. percben ugyanis Raul Bobadillát kiállította a játékvezető egy Sergio Pinto elleni szabálytalanságért.

Ez a kiállítás megbosszulta magát, ugyanis a 73. percben előbb Mike Hanke fejelt a hálóba, majd két perccel később Konan Ya volt eredményes. A Hannover így megszerezte a három pontot.

NÉMET LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (BUNDESLIGA)
15. FORDULÓ  
Eintracht Frankfurt–Mainz 2–1 (Russ 35., Gekasz 84. – 11-esből, ill. Schürrle 42.)  
Freiburg–Hamburg 1–0 (P. Cissé 3.)  
Mönchengladbach–Hannover 1–2 (Bradley 19., ill. Hanke 73., Konan Ya 75.)  
Stuttgart–Hoffenheim 1–1 (Harnik 34., ill. Salihovic 11.)  
Wolfsburg–Werder Bremen 0–0  
KÉSŐBB JÁTSSZÁK  
Schalke–Bayern München 18.30
PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK  
St. Pauli–Kaiserslautern 1–0 (Tiffert 48. – öngól)  
VASÁRNAP JÁTSSZÁK  
Leverkusen–Köln 15.30
Nürnberg–Dortmund 17.30

AZ ÁLLÁS
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,bul,2010/15,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe Ez a blokk a cikkszerkesztőben nem tud megjelenni, de a front-enden látszani fog ebben a pozícióban
mceBlockPasteEnd
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik