Szól a mainzi rock ’n’ roll: Szalai gólt lőtt, hétből hét siker!

Vágólapra másolva!
2010.10.02. 17:36
null
Gólra éhesen: Szalai itt még önzetlen volt (épp gólpasszt ad az első találatnál), de aztán ő maga is betalált <br />(Fotó: Imago)
Címkék
H&eacute;tből h&eacute;t: a Bundesliga-szezont f&eacute;lelmetes lend&uuml;lettel kezdő Mainz csapata ism&eacute;t győz&ouml;tt a n&eacute;met &eacute;lvonalbeli labdar&uacute;g&oacute;-bajnoks&aacute;gban, ez&uacute;ttal l&aacute;tv&aacute;nyos meccsen 4&ndash;2-re, a Hoffenheim ellen. Szalai &Aacute;d&aacute;m v&eacute;gigj&aacute;tszotta a m&eacute;rkőz&eacute;st, m&eacute;ghozz&aacute; igen j&oacute;l: g&oacute;lt lőtt &eacute;s g&oacute;lpasszt adott. A Mainz be&aacute;ll&iacute;totta a legjobb kezd&eacute;s Bundesliga-rekordj&aacute;t: 1995&ndash;1996-ban a Bayern M&uuml;nchen, 2001&ndash;2002-ben a Kaiserslautern kezdett h&eacute;t győzelemmel. Győz&ouml;tt a Hamburg, megint kikapott a bajnoks&aacute;gban csak szenvedő Schalke.

A listavezető, százszázalékos Mainz 05 elsöprő erővel kezdett a Hoffenheim ellen, és a második percben máris ünnepelhetett szurkolótáboruk – köszönhetően többek között Szalai Ádám önzetlenségének.

A MAINZI NAGY NÉGYES

Lewis Holtby, Szalai Ádám, André Schürrle és Szami Allagui – a Mainz nagy négyese, elsősorban ez a négy játékos felel a listavezető rendkívül dinamikus támadójátékáért.

A parádés formában játszó Holtby hét meccsen két gólnál és hat gólpassznál tart, Szalai mérlege három gól és egy gólpassz, Schürrle négy gólt és egy asszisztot jegyez, Allagui három találatnál jár.

Lewis Holtby remekül passzolt Szalainak, aki egyedül vihette Starkéra a labdát, de önzetlenül továbbpasszolt, Szami Allaguinak pedig csak az üres kapuba kellett gurítania. A folytatás is a házigazdáké volt: Beck kétségbeesett mentéssel tisztázott egy Szalai-szóló után, Allagui fejesét pedig Starke fogta. Az első Hoffenheim-lehetőségre 17 percig kellett várni, Salihovic kemény lövését Wetklo hárította.

A kemény, nagy iramú meccsen a fokozatosan magára találó Hoffenheim egyenlíteni tudott a 41. percben, Demba Ba révén és Luiz Gustavo szólója után. A fordulást követően meg pontosan úgy kezdett a Mainz, mint az első félidőben – csak most Szalai magára vállalta a befejezést.

SZALAI ÁDÁM VEZETŐ GÓLJA

 

Szalai és Tuchel edző öröme
Szalai és Tuchel edző öröme

A 47. percben Holtby ismét remek passzt adott a leshatárról rajtoló magyar csatárnak, a center pedig higgadtan kihasználta a ziccert, megszerezve harmadik bajnoki gólját. A gól után lendületesen kontrázott a Mainz, Holtby sorban osztogatta a jobbnál jobb passzokat, majd az 59. percben magára vállalta a befejezést: Eichner mellett ellépett, és éles szögből, a lövésébe belelépő Luiz Gustavo „segítségével" megszerezte a harmadik hazai gólt.

Ha a mainziak azt hitték volna, vége, tévedtek: a csereként beállt Sigurdsson tökéletes szabadrúgással 3–2-re csökkentette a különbséget. A meccs a 74. percben dőlt el, Josip Simunic „pirosat látott" Holtbyval szembeni szabálytalanságáért, Schürrle pedig bevarrta a büntetőt.

Az eddig gyatrán szereplő Schalke hiába nyert a Bajnokok Ligájában, a Bundesligában továbbra sem az igazi: a „királykékek" egy nem túl magas színvonalú első félidő után előbb emberhátrányba kerültek Nürnbergben (Jermaine Jones kapta meg második sárga lapját), majd gólhátrányba, miután Mike Frantz betalált Neuer kapujába. A vészhelyzetben ismét Klaas-Jan Huntelaar „került elő", Jefferson Farfán előkészítése után egyenlített a 74. percben. Nem volt elég: Andreas Wolf a 84. percben megszerezte a nürnbergiek győztes gólját – a Schalke játékosai ismét lehajtott fejjel hagyták el a játékteret.

Mönchengladbachban Thomas Kahlenbergé volt az üdvlövés, a Wolfsburg dán légiósa Haszebe beadása után használta ki a hazai védelem hibáját. A Borussia a 65. percben Marx közeli fejesével egyenlített, és 1–1 is maradt a végeredmény.

Freiburgban az 1. FC Köln úgy kezdett, ahogy eddig a bajnokságban szerepel: nagyon rosszul... A hazaiak 11 perc után már kétgólos előnybe kerültek, miután Jan Rosenthal előbb fejjel, aztán lábbal köszönt be. A válasszal a libanoni Jusszef Mohamad szolgált, közelebb hozva eggyel a „kecskéseket". A szünet után Adam Matuschyk óriási góllal egyenlített, ettől a Köln úgy megkönnyebbült, hogy kapott még egyet: Papiss Cissé szerezte a harmadik (és három pontot érő) freiburgi gólt.

A Hamburg a 2. perctől kezdve futott az eredmény után a Kaiserslautern ellen, mert a vendégek Srdjan Lakic szép szabadrúgásával korán vezetést szereztek. Pontot ellenben nem kaptak ezért: a 69. percben Gojko Kacsar kiegyenlített, majd Eric-Maxim Choupo-Moting a 84. percben megszerezte a HSV győztes találatát.

AZ ÁLLÁS
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,bul,2010/07,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik