NFL: nincs már nyeretlen csapat a ligában; győzött a Colts

Vágólapra másolva!
2010.11.14. 22:51
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának 10. fordulójában az eddig nyeretlen Buffalo Bills 14–12-re megverte a Detroit Lionst, ezzel megszerezte első győzelmét.

Összefoglaló cikkünk ide kattintva olvasható.Összefoglaló cikkünk ide kattintva olvasható.

Nincs már nyeretlen csapat a ligában: az eddig nyolc vereséggel álló Buffalo Bills megszerezte első győzelmét. A Detroit Lions 14–12-es legyőzéséből Fred Jackson oroszlánrészt vállalt: a futó 133 futott és 37 elkapott yarddal vétette észre magát, és egy elkapott és egy futott touchdownt is jegyzett.

A Detroit irányítója, Shaun Hill 323 yardot és egy TD-passzolt (igaz, egyszer a labdát is eladta), de ez nem volt elég: a harmadik játékhét óta gyengélkedő újonc futó, Jahvid Best ezúttal is csalódást keltően teljesített (37 yard), pedig a Bills futás elleni védelme a leggyengébb a ligában.

Az Indianapolis Colts annak ellenére legyőzte a Cincinnati Bengalst (23–17), hogy a liga egyik legjobb irányítója, Peyton Manning ezúttal csak 185 yardot passzolt, és hatpontos átadást sem jegyzett. A győzelemhez Kelvin Hayden, a Colts cornerbackje egy interception-visszahordásból elért touchdownnal járult hozzá.

A Minnesota Vikings kulcsfontosságú csoportrangadót veszített el a Chicago Bears otthonában, és a 27–13-as vereséggel alighanem a rájátszásról szövögetett álmoknak is búcsút inthet. Az elmúlt héten nagyszerű teljesítményt nyújtó Brett Favre ezúttal gyengén játszott (170 yardot és egy touchdown paszolt, de három átadását az ellenfél játékosai húzták le a levegőből), és a Bears védelme Adrian Peterson futót is megállította (a klasszis running back mindössze 51 yardot futott).

A Chicagónál Jay Cutler ezúttal magához képest megbízható teljesítményt nyújtott, 237 yardot és három touchdownt passzolt, igaz, két interception így is becsúszott – ezt azonban aligha bánják a Bears szurkolói a végeredmény ismeretében.

Az AFC Északi csoportjának rangadóján két 4-4-es mérleggel álló csapat találkozott, és a Jacksonville Jaguars 31–24-re legyőzte a sorozatban harmadik vereségét elszenvedő Houston Texanst. A Jacksonville-nél Maurice Jones-Drew futó (100 yard, 2 TD), Mike Thomas elkapó (149 yard, TD) és David Garrard irányító (342 yard, 2 TD) is remekelt, és ezt nem tudta ellensúlyozni a szintén nagyszerűen játszó houstoni sztárelkapó, Andre Johnson (146 yard, TD).

A New York Jets hosszabbításban verte meg a Cleveland Brownst; míg Randy Moss vereséggel mutatkozott be a Tennessee Titans játékosaként, a Miami Dolphins első hazai győzelmét aratta a szezonban. A Tampa Bay Buccaneers hazai pályán verte meg a harmatos Carolina Pantherst, így a szezon előtt lesajnált Kalózok továbbra is versenyben vannak a rájátszásba jutásért.

 

 NFL
10. FORDULÓ
Buffalo Bills–Detroit Lions 14–12
Indianapolis Colts–Cincinnati Bengals 23–17 
Cleveland Browns–New York Jets 20–26 (h. u.)
Chicago Bears–Minnesota Vikings 27–13 
Miami Dolphins–Tennessee Titans 29–17 
Jacksonville Jaguars–Houston Texans 31–24 
Tampa Bay Buccaneers–Carolina Panthers 31–16
KÉSŐBB  
Denver Broncos–Kansas City Chiefs   
San Francisco 49ers–St. Louis Rams   
New York Giants–Dallas Cowboys   
Arizona Cardinals–Seattle Seahawks   
Pittsburgh Steelers–New England Patriots
HÉTFŐ ESTI MÉRKŐZÉS  
Washington Redskins–Philadelphia Eagles
CSÜTÖRTÖKÖN JÁTSZOTTÁK
Atlanta Falcons–Baltimore Ravens 26–21

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik