Anglia: visszakerülhetnek az állóhelyek az élvonalbeli stadionokba

Vágólapra másolva!
2011.03.23. 09:53
Címkék
Hugh Robertson brit sportminiszter nem határolódik el attól, hogy újra engedélyezze az állóhelyeket az angol Premier League-ben szereplő csapatok stadionjaiban. Az 1989-es Hillsborough-tragédia után csak ülőhelyeken szurkolhatnak az angol drukkerek a nagy kluboknál, de a politikus szerint a német példát követve biztonságosan meg lehet oldani az állóhelyek újbóli kialakítását.

A szurkolói csoportok régóta lobbiznak az állóhelyekért, ezeken ugyanis több néző fér el, olcsóbbak a jegyek, és a mérkőzések hangulatára is nagyon jó a hatásuk. A legjobb példa a Dortmund és a Schalke stadionja, amelyeken olyan korlátrendszert alakítottak ki a kapuk mögötti lelátón, amely lehetetlenné teszi a szurkolók előrerohanását, és a Hillsborough-tragédia megismétlődését.

„Az igazi szurkolók nagyon drága jegyekért a korábbinál sokkal csekélyebb élményben részesülnek, de hiszünk benne, hogy ki lehet alakítani olyan állóhelyeket, amelyek elég biztonságosak, és áldását adja rá a sportminiszter" – mondta Don Foster politikus, aki a szurkolók képviseletében meggyőzte Robertsont, hallgassa meg az érveiket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik