Atlétika: Monspart Sarolta egy debreceni futóverseny fővédnöke lesz

Vágólapra másolva!
2011.01.14. 14:42
Címkék
Monspart Sarolta, az Országos Egészségfejlesztési Intézet osztályvezetője, a Nemzeti Szabadidősport-szövetség elnöke lesz a Debrecenben március 12-én megrendezésre kerülő I. Rotary Debrecen Félmaraton futóverseny fővédnöke.

Monspart Sarolta tájfutó-világbajnok, tizennégyszeres (sífutásban pedig hatszoros) magyar bajnok. Az első nő Európában, aki három órán belül futotta le a maratoni távot. Napjainkban már nem sportol aktívan, de új kihívást talált: nőket buzdít arra, hogy egészségesen éljenek, és ennek egyik lehetséges módja a futás.

A „futás nagyasszonya" őszinte örömmel vállalta el a márciusi futóverseny fővédnöki tisztségét.

„Köszönöm a megtiszteltetést, hogy felkértek a debreceni I. Rotary Félmaraton futóverseny fővédnökének, természetesen örömmel vállalom – mondta Monspart. – Sajnos indulni és egy félmaratoni távot teljesíteni nem tudok, de ott leszek a már tájfutókoromból jól ismert Nagyerdőn és szurkolok majd a futóknak. Remélem, igazi tavaszi időjárás lesz, ami kedvező lenne az indulóknak."

A március 12-i I. Rotary Debrecen Félmaraton nyitánya lesz a 2011-ben induló 4RUN elnevezésű, háromállomásos utcai futóverseny-sorozatnak, amely május 7-én Szekszárdon folytatódik, majd június 5-én Keszthelyen zárul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik