Golf: ilyen csak a mesében van, a sors megszánta a nagy vesztest

Vágólapra másolva!
2012.02.06. 10:24
Címkék
Az egy héttel ezelőtt drámai módon versenyt veszítő amerikai Kyle Stanley a legnagyobb sportemberekre jellemző tartásról tanúbizonyságot téve megnyerte a profi golfozók amerikai PGA-körversenyének hét végi, meglehetősen erős mezőnyt felvonultató arizonai viadalát.

Úgy versenyt veszíteni, ahogyan Stanley tette egy héttel ezelőtt, ritkaság; viszont ilyen gyorsan talpra állni a kudarc után, az már egyenesen párját ritkító sorsfordulat. Az amerikai golfozó egy héttel ezelőtt hétütésnyi előnnyel is vezetett az utolsó fordulóban, még az utolsó lyukhoz indulva is volt háromütésnyi fórja, ám ebből a szinte elronthatatlan pozícióból sem nyert.ahogyan Stanley tette egy héttel ezelőtt, ritkaság; viszont ilyen gyorsan talpra állni a kudarc után, az már egyenesen párját ritkító sorsfordulat. Az amerikai golfozó egy héttel ezelőtt hétütésnyi előnnyel is vezetett az utolsó fordulóban, még az utolsó lyukhoz indulva is volt háromütésnyi fórja, ám ebből a szinte elronthatatlan pozícióból sem nyert.

Most honfitársa, Spencer Levin vezetett héttel a negyedik kör során, de ő sem tudta kezelni a feszültséget: előnye fokozatosan csökkent, és a befejező napon egyetlen bogey-t sem ütő, hat birdie révén hat ütéssel az elvárt szint alatt teljesítő Stanley minimális előnnyel megnyerte a versenyt.

„Ha valaki képes együtt érezni Spencerrel, az én vagyok. Ilyen összeomlást az ellenségének sem kíván az ember – mondta a hihetetlen lelkierőről tanúbizonyságot tévő győztes, akinek szeme a múlt heti bánatkönnyek után ezúttal az örömtől csillogott. – Számomra az volt a legnagyobb kihívás, hogy túl tudjak lépni a múlt héten történteken. Nem hittem, hogy ilyen gyorsan sikerül."

A 24 esztendős Stanley – aki mind a négy fordulóban 70 ütésnél kevesebbel ért be a klubházba Scottsdale-ben – több mint egymillió dollárt nyert élete első PGA-tornagyőzelme révén.

„Ez nyilvánvalóan nem az én napom volt. Megemelem a kalapom Kyle előtt, azzal együtt, hogy aki hat ütéssel vezet a negyedik kör előtt, annak nem lenne szabad kiengednie a kezéből a győzelmet. De sajnos elrontottam, ennyi" – mondta Levin.

AMERIKAI PGA-KÖRVERSENY

WASTE MANAGEMENT PHOENIX OPEN, SCOTTSDALE (TPC Scottsdale)

A pálya hossza: 6598 méter; az elvárt ütésszám: 71. A pénzdíj: 6.1 millió dollár

AZ ÉLCSOPORT

1. Kyle Stanley (amerikai)
269 ütés (69, 66, 69, 65)
2. Ben Crane (amerikai)
270 (69, 67, 68, 66)
3. Spencer Levin (amerikai)
271 (65, 63, 68, 75)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik