NB I: kárt okozhatott volna az első fordulónak, ha a Fradi meccse is elmarad

Vágólapra másolva!
2011.07.12. 17:32
Címkék
Mint korábban beszámoltunk róla, az MLSZ versenybizottsága elutasította a Ferencváros halasztásra vonatkozó kérelmét, így lesz vasárnap Kaposvár–FTC találkozó az NB I-ben. Az Üllői 129. szurkolói portál megkereste az MLSZ jogi és sajtóirodáját, ahol azt a tájékoztatást kapták, hogy kárt okozhatott volna az első NB I-es fordulónak, ha a Fradi meccse is elmarad.

A jogi és sajtóiroda arról tájékoztatta a portált, hogy a versenybizottságnak két különböző döntést kellett meghoznia. A döntésnél azt kellett mérlegelniük, hogy ha azt elfogadják, az milyen hatással lesz az első NB I-es bajnoki fordulóra. A Videoton kérelmének elbírálásakor úgy döntöttek, nem okozhat gondot, ha egy mérkőzés elmarad, most azonban arra a döntésre jutottak, hogy kárt okozhat az első NB I-es fordulónak, ha a Ferencváros mérkőzése is elmarad.

A jogi és sajtóiroda szerint a Bajnokok Ligája kiemelt sorozat, és a hozadéka több, mint az Európa-ligának. A Ferencváros kérésének pozitív elbírálása esetén fennállhatott volna a lehetősége annak, hogy a Paks és a Kecskemét is halasztást kér a későbbiekben, ebben az esetben jó eredmények esetén hetekig fél fordulókat rendezhettek volna.

A szurkolói portál megkereste Illés Jánost, a Kaposvár ügyvezető igazgatóját is, aki szerint kettős helyzetben vannak:

„Szerencsénk van, hogy ez nem a mi döntésünk volt. A Ferencváros vezetői szóltak, hogy kérvényezni fogják a halasztást, nem közös megegyezés volt, ők döntöttek így, én tudomásul vettem ezt. Kettős helyzetben vagyunk, mert egyrészt nem bántam volna a halasztást, mivel szakmailag jól jött volna még egy hét felkészülés, de másrészt okozhatott volna ez gondokat is.”

„A sorsolásunk olyan, hogy az első három fordulóban kupainduló csapatok ellen játszunk. Ha a Fradi kéri a halasztást, és elfogadják, a második fordulóban valószínűleg a Kecskemét is így tett volna, a harmadikban jött volna a Videoton, akik ha továbbjutnak, lehet, megint halasztanak, így az első három fordulóban nem játszottunk volna, ami komoly hátrányt jelentett volna a csapatnak” – idézik Illés szavait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik