Női kézilabda-vb: Nehéz és küzdelmes meccs volt - NSO-szakértő

Vágólapra másolva!
2009.12.10. 16:17
Címkék
Hétgólos (35–28) győzelmet aratott a magyar női kézilabda-válogatott Japán ellen a Kínában zajló világbajnokság utolsó csoportmérkőzésén. A Nemzeti Sport Online szakértője, Kirsner Erika elismerését fejezte ki a csapat tagjainak, akik szerinte nehéz, küzdelmes találkozót nyertek meg, és vívták ki maguknak a középdöntőben való szereplés lehetőségét.

 

„Szeretnék gratulálni a lányoknak, akiknek nehéz és küzdelmes meccsen sikerült kiharcolniuk a középdöntőbe jutást – értékelt a Hypo magyar szélsője. –- A mérkőzés elején, úgy öt-hat percig úgy láttam, hogy nagyon sima győzelmet tudunk aratni, de utána hagytuk feléledni a japánokat. Kapkodtunk, nem dolgoztuk ki a támadásainkat, nem voltak pontosak a befejezések. Ezt kihasználva feljöttek a dánok és bizony nagyon kellettek Herr Orsi védései, hogy tartsuk az eredményt. Talán a jobbszélsőjük ellen volt egyedül tehetetlen, bár az is igaz, az ott védekező Juhász Gabi túlzottan besegített középre."

„A második félidőben Herr Orsit picit fáradni láttam, indokolt volt a cseréje, nem volt meg a kapcsolata a védőkkel, mintha a falból is korán léptek volna ki mélységből a védőink. Triffa Ági viszont ugyancsak remekelt a kapunkban, de a sikerhez kellett az is, hogy a védelmünket kinyissuk öt plusz egyre. Erre nem voltak felkészülve a japánok, teljesen megzavartuk őket, a hajrá már nem tartogatott izgalmakat."

„A japán hetesekről annyit: az a büntető, amit a bírók annak látnak. Szerintem nem volt mindegyik az. De amikor valaki nagy lendülettel érkezik a falba, mint a japánok tették azt annyiszor előszeretettel, nagyon véleményes annak megítélése: a támadó vagy a védő szabálytalankodott. Két-három centin múlik, ki mikor foglalta el a pozícióját, belül állt vagy sem."

„Két kapusunk mellett Szucsánszki Zitát dicsérhetem, aki jobbátlövőből is veszélyesen játszott, illetve Tóth Tímeát, aki támadásban és védekezésben egyaránt remekelt. Igazából azonban a csapatmunkánknak köszönhetjük a győzelmet, mert kell, persze, hogy kell egy-két embernek az átlag feletti vállalása és játéka, de akkor tudunk jól teljesíteni, ha csapatként funkcionálunk jól. Ezt kell kihasználnunk, erre kell építenünk a folytatásban is. Nagy kár, hogy nem viszünk pontot magunkkal a középdöntőbe."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik