Portugália: a válogatottat elhagyó Carvalhót BL-meccsekről is eltilthatják

Vágólapra másolva!
2011.09.03. 15:05
Címkék
A Portugál Labdarúgó-szövetség (FPF) arra fogja kérni az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA), hogy a válogatott edzőtáborát engedély nélkül elhagyó Ricardo Carvalhót tiltsa el klubcsapata, a spanyol Real Madrid nemzetközi mérkőzéseiről.

Amandio de Carvalho, az FPF alelnöke a Marca megkeresésére elismerte, a portugál szövetségnek valóban szándékában áll felkérni az UEFA-t az ügy kivizsgálása érdekében, amelynek fegyelmi bizottságának jogában áll FIFA-tagállam által kérvényezett, de az UEFA hatáskörébe tartozó szankciók alkalmazására.

Az UEFA fegyelmi bizottsága mindenekelőtt azonban szeretné kihallgatni Ricardo Carvalhót az üggyel kapcsolatban, és majd csak ezután dönt a Real Madrid 33 esztendős középhátvédjének sorsáról, aki akár egytől három hónapig terjedő eltiltást is kaphat a Bajnokok Ligájában – lévén, hogy a királyi gárda ebben a sorozatban indul.

Paulo Bento, a portugálok szövetségi kapitánya ugyanakkor azt mondta, jelezni fogja a szövetség felé, hogy ne vonják be az UEFA-t az ügybe. „Nem fogom arra kérni a szövetséget, hogy elküldje levelét az UEFA-nak. Szeretném ha Carvalho folytatná saját útját, én pedig az enyémet" – mondta a portugál nemzeti csapat szakvezetője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik