Túraautó: Michelisz fantasztikus győzelemmel zárta a vb-t

Vágólapra másolva!
2010.11.21. 07:18
Címkék
Michelisz Norbert nagyszerű rajtjának köszönhetően megnyerte a túraautó-világbajnokság utolsó futamát Makaón, s ezzel élete első győzelmét szerezte meg a sorozatban.

A magyar versenyző az első futamon az ötödik helyen ért célba, és a negyedik pozícióból indulhatott a magyar idő szerint reggel 6 órakor kezdődő második versenyen.

Michelisz hihetetlenül jól rajtolt: mindenkit megelőzött, és villámgyorsan az élre állt. Az első körben nagy baleset történt, ezért megállították a versenyt.

A pilóták a 20-25 perces szünet után a biztonsági autó mögül startoltak újra, és Michelisz végig az élen maradt, így pedig a kilencedik helyen zárta a világbajnokságot, amelyet Yvan Muller nyert meg.

Az újonc magyar eddig egyszer került be az első háromba, igaz, korábban nem állhatott dobogóra, mivel csak az utólagos kizárások miatt szerezte meg a harmadik helyet a japán viadalon.

Michelisz ezzel nemcsak az első – magyar szempontból történelmi –  futamgyőzelmét szerezte meg, hanem megnyerte az újoncok versenyét is.

A további részletekről itt olvashat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik