Válogatott: U17-eseink a 9. perctől emberhátrányban játszva nyertek

Vágólapra másolva!
2011.08.04. 08:58
Címkék
A Telki Kupa elnevezésű, 31. alkalommal megrendezett nemzetközi ifjúsági tornán győzelemmel kezdett a magyar U17-es labdarúgó-válogatott, miután 2–1-re felülmúlta Máltát az első játéknapon – adta hírül az mlsz.hu.

Bár nem indult jól számunkra a mérkőzés (Fényes Szabolcs a 9. percben piros lapot, két perccel később pedig csapatunk gólt kapott), a második félidőben Farkas Zoltán és Tóth László révén kevesebb mint húsz perc alatt sikerült fordítani.

„Jól kezdtünk, de a csapatjátékunkat nagyban meghatározta a kiállítás, majd a kapott gól a mérkőzés elején – idézi az mlsz.hu Pisont István szövetségi edzőt. – Miután rendeztük a sorokat, higgadtan futballoztunk, és próbáltuk megtalálni a teljes mértékben kontrára játszó máltaiak gyenge pontjait. A szünet után, részben a cseréknek köszönhetően, más sebességi fokozatba kapcsoltunk, és tíz perc alatt megfordítottuk az állást. A vezető gól megszerzése után végig támadtunk, volt egy érvénytelenített gólunk is, és végül megérdemelten nyertük meg a találkozót. Az emberhátrányban való játék sokat kivett a játékosokból, és miután nem lesz sok időnk pihenni, igyekszem frissíteni a csapatot a horvátok elleni, igen nehéznek ígérkező összecsapásra.”

Csütörtökön 17.30-kor Felcsúton lépnek pályára legközelebb a magyar fiatalok, az ellenfél a szlovákokat 4–1-re legyőző Horvátország lesz.

TELKI KUPA
1. JÁTÉKNAP
Magyarország–Málta 2–1
Horvátország–Szlovákia 4–1
Izrael–Belgium 1–0
Szerbia–Románia 0–0 – tizenegyesekkel 9–8

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik