Videoton: Horváth Gábor átment az orvosin, aláírt az ADO Den Haaghoz

Vágólapra másolva!
2011.08.30. 18:21
A Videotontól távozó Horváth Gábor sikeresen átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, majd aláírta kettő plusz egy évre szóló szerződését a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő ADO Den Haaghoz – tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t a játékos ügyeit intéző Filipovics Vladan.

Mint tegnap beszámoltunk róla, a holland klub hivatalos honlapján tette közzé, hogy megállapodott a fehérvári klubbal a védő átigazolásáról, és a labdarúgó menedzsere a Nemzeti Sport Online-nak megerősítette, hogy szóban megegyeztek a holland csapattal, de az orvosi vizsgálat még hátravan.Mint tegnap beszámoltunk róla, a holland klub hivatalos honlapján tette közzé, hogy megállapodott a fehérvári klubbal a védő átigazolásáról, és a labdarúgó menedzsere a Nemzeti Sport Online-nak megerősítette, hogy szóban megegyeztek a holland csapattal, de az orvosi vizsgálat még hátravan.

„Hosszú napon vagyok túl, korán érkeztem, és tetőtől-talpig megvizsgált az orvosi stáb – nyilatkozta Horváth Gábor az aláírást követően. – A fáradtság ellenére nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek Hollandiába: egyfelől azért, mert a bredai időszak megmutatta, hogy beleillek ebbe a közegbe, fekszik nekem a holland futball stílusa, másrészt már az édesanyám és rengeteg barátom is itt él. Az, hogy végelegesen a Den Haag csapatához kerültem, amolyan lelki nyugalmat ad, mert a hosszú távú megállapodás sokkal magabiztosabbá teszi a labdarúgót, mint a kölcsönszerződés. Ráadásul nem egy olyan klub vásárolt meg, amelyiket rendre kitömnek, hanem olyan csapat, amelyik az Európa-ligában indulhatott. Az, mondjuk valószínű, hogy nem a Den Haag ellen nyújtott teljesítményem alapján szerződtettek – a Breda futballistájaként öngólt szereztem, és nem is ment túl jól a játék azon a bajnokin... De ismerik és elismerik a képességeimet, ami igazán jól esik."

„Az egyetlen dolog, ami kicsit aggaszt, hogy nem hoztam magammal futballcipőt, a szakvezetés pedig edzésre vár holnap reggel... De komolyra fordítva a szót: most már csak az a fontos, hogy, akárcsak az előző idényben, úgy ebben a szezonban is magyar bajnoki címet ünnepelhessek a hollandiai helyezés mellett. Hiszem, hogy képes lesz a címvédésre a Videoton, mert Paulo Sousa személyében remek szakember irányítja a csapatot, akitől ez alatt a rövid idő alatt is rengeteget tanultam, tanultunk. Tudom, sokan nem ezen a véleményen vannak, de én belülről láttam az együttes játékát, és ilyen korszerű futballt, mint amilyet a portugál mesterrel játszik a Vidi, egy magyar csapat sem mutat. És bár nívósabb bajnokságban folytatom, az elmúlt heteknek köszönhetően nem lesz gond felvennem az itteni ritmust" – tette hozzá a védő.

A 26 éves középső védő a legutóbbi szezont is a holland élvonalban töltötte, a Vidi akkor egy évre kölcsönadta a NAC Bredának.

A Bredában lehúzott egy esztendő során Horváth jó benyomást tett a NAC vezetőire, szerették is volna végleg szerződtetni, a játékos szívesen maradt is volna, de a székesfehérvári vezetők akkor még nem hajlottak az egyezségre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik