Amir Khan Manchester után Amerikába vágyik

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2011.04.16. 17:04
null
Amir Khan (balra) Paul McCloskey ellen bokszol legközelebb (Fotó: Action Images)
Címkék
A mozgalmas bokszhétvége egyik legnagyobb érdeklődéssel várt meccse Amir Khan és Paul McCloskey mérkőzése Manchesterben. A találkozó kapcsán Khan arról nyilatkozott, hogy a jövőben már Amerikában bokszol, ehhez szombat este meg kell védenie a Bokszvilágszövetség (WBA) kisváltósúlyú világbajnoki címét.


Persze Amerikára vonatkozó kijelentését Khan (24–1–0, 17 K. O.–T. K. O.) tompította. „Igaz, hogy az amerikai mérkőzések nagyobb gázsival kecsegtetnek, de nem mondom azt, hogy a szombati az utolsó nagy meccsem Angliában. A nagyobb csaták megrendezésére a tengerentúlon jobbak a lehetőségek. Most én választottam, azt akartam, hogy lássanak a szurkolóim."

A lehetőségek alatt egyértelműen a több pénzt kell érteni... A 24 éves brit azt reméli, hogy a veretlen északír, a 31 esztendős Paul McCloskey (22–0–0, 12) legyőzése után címegyesítő mérkőzésen csaphat össze a Bokszvilágszervezet bajnokával, az amerikai Timothy Bradleyvel, s a meccsre még a nyáron sor kerülhet.

Az Európa-bajnok McCloskey nem elsősorban Amerikára gondol, neki átvitt értelemben a Khan elleni meccs is az. „Ha egyszer azt mondják, hogy Oscar De La Hoyával szemben ülök, s arról beszélgetünk, hogy vb-címmeccsen bokszolhatok, nem hiszem el."

Azért gyaníthatóan nem adja olcsón a bőrét, meg lehet, hogy nagyon megtetszett neki, hogy vb-övről csacsoghat.

Sokáig úgy volt, hogy Erdei Zsolt is szerepel abban a vasárnap hajnali programban, amelynek fő mérkőzése Andre Berto (27–0–0, 21) és Victor Ortiz (28–2–0, 22) összecsapása a Bokszvilágtanács (WBC) váltósúlyú világbajnoki címéért. A színhely Connecticut államban Machantucket. A 27 éves címvédő, a haiti származású Berto önbizalommal telve nyilatkozta, hogy három menet alatt elintézi ellenfelét. „Eljön az igazság pillanata! – mondta veretlenhez méltó határozottsággal.

Persze a 24 esztendős kihívó Ortizt sem kell félteni. „Enyém lesz a korona″ – nyilatkozta tömören. A boxrec.com listáján a világbajnok 4., amerikai ellenfele 6.

A Bokszvilágszervezet (WBO) pehelysúlyú világbajnoka, a Puerto Ricó-i Juan Manuel López (30–0–0, 27) „hazai pályán", Bayamónban áll ki a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) korábbi világbajnoka, Rodríguez Salido (30–11–2, 22) ellen. A 27 éves címvédő súlycsoportoktól függetlenül az egyik legjobb bunyós, kategóriájában listavezető, a 30 esztendős mexikói csak 17., de olyanokkal bunyózott, mint Juan Manuel Márquez, Yuriorkis Gamboa vagy éppen César Soto.

Lópeznek harmadik címvédésén meg kell oldania a feladatot, tavaly januárban lett világbajnok, amikor Steven Luevanót kiütötte. „Menetről menetre építem fel a küzdelmet, de ha lehetőség adódik rá, befejezem a meccset – nyilatkozta Juanma, akiről ellenfele ennyit mondott. „Súlycsoportjában a világ egyik legjobbja, ha nem a legjobb."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik