Balzsay decemberben ismét címmeccset vív

Vágólapra másolva!
2009.10.21. 12:03
Címkék
Balzsay Károly december 4-én Söldenben a Bokszvilágszervezet (WBO) interkontinentális bajnoki címéért bokszol klubtársa, a címvédő német Eduard Gutknecht ellen. A WBO világbajnoki övét augusztusban elvesztő magyar bunyós az idén negyedik alkalommal lép a ringbe.

 

Balzsay Károly (balra) decemberben ismét szorítóba lép (Fotó: Czagány Balázs, archív)
Balzsay Károly (balra) decemberben ismét szorítóba lép (Fotó: Czagány Balázs, archív)

– Megfejtette már a Robert Stieglitz elleni vereség okait? Noha nincs két egyforma ellenfél, az új felkészülés elején illik tudni, hogy legutóbb mi volt a hiba.
– Sokat és nagyokat ütöttem, pihenők nélkül, továbbá kevés folyadékot vettem magamhoz a mérlegelés után – mondta Balzsay Károly. – Fritz Sduneknek nagyjából ugyanez a véleménye. Annak örülök, hogy a németek is úgy látják, a folyadékbevitel nem volt elegendő. Megmondom őszintén, hittem is meg nem is az otthoniaknak, de ha Hamburgban is ezt mondják, lehet benne valami.

– Amikor hosszú idő után hétfőn lement az edzőterembe, nem villant be, hogy úristen, most más a helyzet, mert a visszakapaszkodás a cél?
– Nem hirtelen ráeszmélve, de tudatosult bennem. Persze nem az edzőterem előtt csaptam a homlokomra, hanem a hét végén, amikor még nem voltak tréningek, gondolatban elterveztem mindent.

– Hétfőn Erdei Zsolt szavaiból azt vettem ki, hogy Fritz Sdunek edző úgy megy nyugdíjba, hogy marad. Továbbra is vele készül?
 – Már iskoláztunk, kérdeztem is tőle, nem árt-e neki, de azt válaszolta, mozognia kell, viszont a mérkőzésekkel járó stresszből vissza kell vennie.

– Elkezdte a felkészülést, de van-e már valaki a célkeresztben?
– Igen, jó hírem van: a WBO interkontinentális övéért bokszolok, ellenfelem a szintén universumos Eduard Gutknecht lesz. December negyedikén Söldenben lesz a meccs.

– Ez jó hír?! Korábban azt is veresége okai között említette, hogy az idén az augusztusi volt a harmadik tizenkét menetes meccse. Ezek szerint másfél hónap múlva itt a negyedik.
 – Először én is azt hittem, hogy Artur Grigorjan viccel, amikor az edzés előtt tizenkét menetet emlegetett. De rögtön beszéltem Fritz Sdunekkel, aki szerint megoldható a feladat.

– Az Universum két felhozó mérkőzést tervezett a jövő nyári, Robert Stieglitz elleni visszavágó előtt. Ehelyett rögtön címmeccs; felvetődik a kérdés, mi lesz még itt?
 
– Az eredeti terv valóban két felhozó meccset tartalmazott, de ahhoz, hogy a ranglistán jól álljak, kell az interkontinentális bajnoki cím. Tudniillik nem lesz több meccsem a Robert Stieglitz ellen tervezett összecsapásig. Februárban lenne ideális bokszolnom, de a téli olimpia miatt nem rendeznek gálát.

– Korábban azt nyilatkozta, Michael Timm lesz az edzője. Tulajdonképpen ki is a trénere a címmeccsre?
– Volt választási lehetőségem. Akkor dolgoztam volna Timm-mel, ha Sdunek teljesen visszavonul, de Fritzet a munka élteti, mellette Grigorjant is megszoktam, nincs értelme most váltani.

A teljes interjút eolvashatja a Nemzeti Sport szerdai számában!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik