Erdei mégsem utazott el hétfőn az Egyesült Államokba

Vágólapra másolva!
2011.03.29. 11:21
null
Meccs helyett marad a felkészülés (Fotó: Hegedűs Gábor)
Címkék
Erdei Zsoltnak és csapatának elvben hétfőn kellett volna elutaznia az Egyesült Államokba, hogy elvégezzék az utolsó simításokat Madár következő mérkőzése előtt. Ehhez képest a magyar bunyós kedden is idehaza ébredt fel, és egyelőre nem tudni, mikor indul Amerikába.

„Higgye el, engem bosszant a legjobban, hogy nem tudom, mikor és ki ellen bokszolhatok. Április tizenhatodikán valószínűleg nem” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Erdei Zsolt.

A MENEDZSER SZERINT POZITÍV ESEMÉNYEK TÖRTÉNNEK ERDEI ZSOLTTAL AMERIKÁBAN
"Valóban nem utazott el Zsolt, vasárnap döntöttünk úgy, hogy egyelőre még nem repül az Egyesült Államokba – nyilatkozta kedden a távirati irodának a 32 eddigi mérkőzésén mindig győztes magyar bunyós német menedzsere, Christof Hawerkamp. – Azt mondhatom, hogy sok minden történik Zsolttal kapcsolatban, méghozzá pozitív események az Egyesült Államokban, ugyanakkor semmilyen pletykára nem akarunk reagálni a lehetséges ellenfeleket illetően.” (MTI)

Ettől még persze simán bunyózhat három hét múlva (ha így lesz, felhozó mérkőzés és talán a ghánai Daniel Sackey vár rá), de sokkal valószínűbb egy későbbi időpont. Korábban felvetődött a Jean Pascal–Bernard Hopkins félnehézsúlyú WBC-világbajnoki címmeccs köré szerveződő május 21-i gála, de ma már egy június 4-i, ugyancsak egyesült államokbeli gálát emlegetnek, riválisként pedig a legutóbb Hugo Hernán Garayt verő Chris Henryt.

A 27 mérkőzéséből 25-öt megnyerő amerikai félnehézsúlyú egy éve nem húzott kesztyűt, és ellene sem öv, hanem ranglistahelyezés volna a tét. Internetes információk szerint a győztes az IBF-bajnok Tavoris Cloud hivatalos kihívója lenne, lapunk viszont úgy tudja, inkább a Pascal–Hopkins csata győzteséé. (Utóbbira pályázik egyébként Chad Dawson is, aki vélhetően szóhoz jut a május 21-i rendezvényen.)

Ez tovább bonyolítható, hiszen még az sem zárható ki, hogy a WBO-rangsor első helye is Madáré lehet. Ha a menedzsment úgy gondolja, a következő sikere után (részben érdemeire való tekintettel) ő lesz a hivatalos kihívója a Jürgen Brähmer–Nathan Cleverly találkozó győztesének.

Az megint más kérdés, hogy ezzel a lehetőséggel biztosan nem él Erdei, elvégre az ő megverésükkel nem lehet előmozdítani a tengerentúli karriert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik