Felix Sturm megőrizte bajnoki címét

Vágólapra másolva!
2010.09.05. 00:13
null
Felix Sturmnak Giovanni Lorenzo sem okozott túl sok gondot (Fotó: Action Images-archív)
A német Felix Sturm egyhangú pontozással győzött Giovanni Lorenzo ellen Kölnben az Arena-Promotion profi ökölvívógáláján, ezzel közel 14 hónapos kihagyás után sikeresen tért vissza.

Telt ház, mintegy 18 ezer néző fogadta Kölnben a Bokszvilágszövetség (WBA) szuperbajnoka, a német Felix Sturm és a Dominikai Köztársaság bokszolója, a kihívó, Giovanni Lorenzo mérkőzését.

Az első menetekben Sturm óvatos volt, védekező állásból próbált támadást indítani, ellenfele néhány pattogó ütéssel időnként megelőzte. Sturm a 3. menetben kapott tapsot egy balhorog után, ebben a menetben balegyenesekkel is eredményes volt. Az összecsapás első negyedében Lorenzo nem volt olyan vehemens, mint ahogyan azt a sajtótájékoztatón megígérte, nem indított megsemmisítő rohamokat, főleg kontrázni próbált.

Ami Sturmot illeti – Fritz Sdunek edzővel a szorítósarkában –, nem sokat kockáztatott. Szokása szerint közepes tempóban ment előre, ha talált is, nem megrendítő erővel. A meccs felénél Sturm szándékosan kettős fedezékbe vonult, hogy Lorenzót néhány ütésre kicsalogassa, majd kontrákat üssön, de a német néhány balegyenese ellenére érződött, a több mint egyéves kihagyás nem tett neki jót.

A nyolcadik menetben Sturm visszatért régi harcmodorához, védekezését nem adta azért fel, aminek következményeként a kihívó szórványos ütéseit a karjaival védte. A menet végén Sturm ütése ült. A kilencedik felvonásban már mindketten fáradtabban mozogtak, szélesen ütöttek, Sturm rendre megelőzte Lorenzót. A tizedik kör főleg állóháborút hozott, időnként derekas adok-kapokkal. Az utolsó előtti menetre Lorenzo láthatóan elfáradt, de már Sturm is pontatlan volt, ez a záró szakaszban sem változott. A német ugyan pontosabb lett, de kockázatos támadásokba nem bonyolódott.

Sturm mindhárom pontozónál fölényesen győzött, amivel a következőképp fest az új mérlege: 34 győzelem, 2 vereség. Lorenzo nem tudta beváltani hangzatos ígéretét, 29 sikere mellett 3. vereségét szenvedte el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik