Khan hengerelt, a 11. menetben elintézte kihívóját

Vágólapra másolva!
2010.05.16. 11:55
null
Khan lehengerelte Malignaggit a Madison Square Gardenben (Fotó: Reuters)
Címkék
Amir Khan sikerrel kezdte az Egyesült Államok meghódítását. A Bokszvilágszövetség (WBA) kisváltósúlyú  világbajnoka a Madison Square Gardenben lehengerelte ellenfelét, az amerikai Paulie Malignaggit.

A világbajnoki címmérkőzést a Madison Square Garden színháztermében rendezték, a „local hero", Paulie Malignaggi (27–4–0, 5) és a brit bajnok, Amir Khan (23–1–0, 17) összecsapása mintegy ötezer nézőt vonzott. A címvédő  gyakorlatilag minden menetben jobb volt, nemcsak technikailag, hanem erőben is felülmúlta ellenfelét, akit a ringorvos többször is megnézett. A 11. menetben a mérkőzésvezető, Steve Smoger véget vetett a kilátástalan küzdelemnek. A brit hasonlóképpen verte meg Malignaggit, mint 2008-ban honfitársa, Ricky Hatton: Khan is a 11. menetben intézte ellenfelét.

KIS BALHÉ A GARDENBAN

Az elég feszült felvezetésű mérkőzés nem múlt el incidensek nélkül, a Madison Square Gardenben a lelátón több kisebb balhé is volt, néhány nézőt ki kellett vezetni a teremből.

A mérkőzés nem hozott hatalmas ütésváltást, mint ahogyan azt Khan edzője, Freddie Roach megjósolta, de Khan meggyőző volt.

„Könnyen hoztam a súlyomat, erősnek éreztem magam. Nem hagyom el a kisváltósúlyt, amíg nem egyesítem a címeket. Maradok, amíg a legjobb vagyok – üzente a győztes brit a mérkőzés után. – Nem akartam siettetni a dolgokat, fokozatosan akartam előnyt kovácsolni, elkerülni a kapkodást."

Khan hozzátette, az utolsó néhány menetben kombinációival összezavarta az amerikait, aki ekkor már nem tudta védeni a nagy ütéseket. Noha a brit világbajnok megvédte címét, s bunyója sem okozott csalódást amerikai bemutatkozása során, Khan kijelentette, a következő meccsén szeretne Nagy-Britanniában bokszolni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik