Ökölvívás: David Haye három menetet adott Audley Harrisonnak

Vágólapra másolva!
2010.11.14. 00:13
Címkék
David Haye az előzetes várakozásoknak megfelelően gyors, idő előtti (TKO a 3. menetben) győzelemmel védte meg másodízben WBA nehézsúlyú világbajnoki címét Audley Harrisonnal szemben.

Az angol bunyós szombat este honfitársával, a 2000-es sydneyi olimpia nehézsúlyú aranyérmesével, Audley Harrisonnal csapott össze a manchesteri M.E.N. arénában, és a szigetországban nagy érdeklődéssel várt mérkőzés tapogatózó nyitó percekkel indult. A kevés akciót hozó első menetet hasonló második felvonás követte (a címvédő talán egy fokkal agresszívabb volt, de a fordított alapállású kihívó továbbra is passzív maradt), azonban a 3. etapban Haye magasabb fokozatba kapcsolt, és el is döntötte a találkozót – és félig-meddig szó szerint – 39 éves riválisát is.

Az említett menetben Haye előbb padlóra küldte a hosszú évek óta Kaliforniában élő Harrisont, majd a világbajnok letámadta a felálló kihívót, akit Luis Pabón mérkőzésvezető le is léptetett. A 30 éves Haye ezzel a papírformasikerrel őrzi a WBA szervezetnél birtokolt világbajnoki címét, míg a korábban nagy tehetségnek tartott, de a profik táborában komoly sikerek elérésre képtelen Harrison 5. vereségét könyvelhette el.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik