Ökölvívás: Hubert László vereséget szenvedett Oroszországban

Vágólapra másolva!
2010.10.29. 22:34
Címkék
Pénteken este az oroszországi Szentpéterváron a WBC betöltetlen regionális, Baltic címét vette célba a Profibox Promotion versenyzője, Hubert László. „Dupla” ellenfele a hazai Alekszandr Kotlobaj volt, aki végül a papírformának megfelelően megnyerte a mérkőzést.

Az összecsapás helyszínén tartózkodó mérkőzésszervező, Petrányi Zoltán rövid beszámolója szerint Hubert az 5. menetig egyenrangú ellenfele volt esélyesebb riválisának, aki a 6. felvonásban nagyobb iramra kapcsolt, majd a 7. etapban egy jobbossal padlóra is küldte a magyar bunyóst (Hubert elmondása szerint nem volt megütve).

Kotlobaj ezt követően vérszemet kapott, és megpróbálta befejezni a találkozót. A védekezni kényszerülő Hubert a számolás után előbb a köteleknél blokkolta az orosz öklöző ütéseit, majd megpróbált kilépni a szorításból, de közben kifordult, a mérkőzésvezető pedig (Petrányi szerint érthetetlen módon) leléptette a budapesti bokszolót, és kihirdette Kotlobaj TKO-győzelmét.

„Igazságtalannak érzem a bíró döntését. Egy rossz szituációban félig kifordultam, de nem voltam megütve. Vesztésre álltam, de láttam, hogy Kotlobaj fárad. Éreztem, hogy meg tudom csípni, és adott esetben be tudnám fejezni a meccset. Nagyon sajnálom, hogy a bíró igazságtalanul elvette a lehetőséget, hogy fordítsak. Kotlobaj is értetlenül állt a bíró döntése előtt, és többen is odajöttek hozzám gratulálni. Hiányérzetem van, mert a meccs alapján úgy érzem, elhozhattam volna az övet" – nyilatkozta a mérkőzés után Hubert László.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik