Ökölvívás: Salido elvette Juanma Lopez vb-címét és veretlenségét

Vágólapra másolva!
2011.04.17. 13:36
Címkék
Harmadízben tette kockára WBO pehelysúlyú profi ökölvívó világbajnoki címét Juan Manuel Lopez. A nagyütő Puerto Ricó-i bunyós ellenfele a korábbi IBF-világelső Orlando Salido volt, aki hatalmas szenzációt keltve T.K.O.-val fosztotta meg övétől a bajnokot

Az előzetesen is érdekesnek ígérkező összecsapás első négy menetében szoros küzdelmet láthatott a publikum, majd az ötödik felvonás végén Salido váratlanul padlóra küldte ellenfelét, aki felállt, és folytatta az összecsapást.

A szünetet követően a kihívó ott folytatta, ahol az előző etapban abbahagyta, és tovább támadta megrendített riválisát, azonban Lopez ekkor még túlélte a heves mexikói rohamokat, sőt, a 7. felvonásban kissé magára is talált a világbajnok, de a fellángolás csak rövid ideig tartott.

A világbajnok sebezhetőségét látva Salido nem engedett a nyomásból, és a 8. menetben akkora verést utalt ki Lopeznek, hogy Roberto Ramirez Jr. mérkőzésvezető a felvonás közepén T.K.O.-val leléptette a címvédőt.

A 30 éves Salido ezzel a meglepő győzelemmel tavaly szeptemberi, Yuriorkis Gamboa elleni vereségét követően ismét világbajnoki övet csatolhatott a derekára, míg az előzetesen nagyobb sikerek elérése is predesztinált 27 éves Lopez 30 sikerrel megvívott profi találkozó után mondott búcsút a veretlenségének.

www.profiboksz.hu

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik