Ökölvívás: Vitalij Klicsko mérges volt Solisra, azt hitte, csak szimulál

Vágólapra másolva!
2011.03.21. 15:48
Címkék
Súlyos sérülést szenvedett Odlanier Solis, a kubai kihívó egy esés után olyan szerencsétlenül ért földet a Vitalij Klicsko elleni profi ökölvívó-mérkőzésén, hogy képtelen volt folytatni a küzdelmet. Később kiderült, elszakadt a keresztszalagja, és hosszú kihagyás vár rá. Az ukrán maga is meglepődött az eseten, és első reakciója a düh volt.

José Castro bíró természetesen számolni kezdett Solisra, és végül az ukrán világbajnok T.K.O.-győzelmét hirdette ki az első menetben. A WBC szabályai szerint, ha négy meneten belül vétlen sérülés miatt ér véget a találkozó egy címmeccsen, akkor nem kell eredményt hirdetni („no contest"), Castro azonban ütés következményeként ítélte meg Solis padlózását. Maga Klicsko is meglepődött Solis feladásán, aki a kiütés pillanatáig uralta a mérkőzést pontos kontráival.

„Megütöttem, de ez nem egy hatalmas bomba volt, szóval az első pillanatban rendkívül mérges voltam Solisra, azt hittem, csak szimulál."

Solis azonban nem tettette a sérülést, a kölni klinikán megállapították, hogy elszakadt az elülső keresztszalagja, a meniszkusza, illetve a porckorong is károsodott.

„Hamarosan kiderül, hogy szükség lesz-e műtétre, de nagyon valószínű, és az is, hogy sokat kell majd kihagynia. Ha Vitalij igazi férfi, és addig nem vonul vissza, akkor visszavágót ad Solisnak. Mindenki, aki ért a bokszhoz, láthatta, hogy Solis milyen jól kezdett, és nem tudom elképzelni, hogy Vitali büszke egy ilyen győzelemre, amit egy szerencsétlen baleset és sérülés árnyékolt be. Ő is volt már hasonló helyzetben, és tudja, hogy milyen nehéz ezt elviselni" – mondta Öner, aki a Bönte elleni kirohanásáról is ejtett pár szót.

„Kicsit túlreagáltam a dolgot, de az ilyen viselkedést nem tudom tolerálni. Mit gondoljak egy olyan emberről, aki egy sérülés miatti győzelemnek is ennyire lelkesen tud örülni, utána meg sértegetni kezdi a sérült sportolót és annak csapatát? Ez sportszerűtlen, egy ember egészségről van szó."

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik