Ökölvívó-Eb: Darmos József segédpontokkal veszített

Vágólapra másolva!
2011.06.18. 18:38
Címkék
Darmos József 20:20-as döntetlen, illetve egy-egy számolás után segédpontokkal veszített az azeri Tejmur Mammadov ellen, így a 91 kilósok küzdelme magyar bunyós nélkül folytatódik az ankarai amatőr Európa-bajnokságon.

„Hú, de jó kis bokszoló" mondta a Darmos József–Tejmur Mammadov mérkőzés második percében Szántó Imre mesteredző – sajnos az azeri tinédzsert dicsérve. Addigra a magyar 91 kilóst egyszer már „megszámolták" (jogosan, tegyük hozzá), utána még egyszer megtehette volna a bíró (szép kombinációba „nézett bele" Darmos), és senki sem csodálkozott, hogy az első menet végén hét ponttal (10:3) vezetett Mammadov. mondta a Darmos József–Tejmur Mammadov mérkőzés második percében Szántó Imre mesteredző – sajnos az azeri tinédzsert dicsérve. Addigra a magyar 91 kilóst egyszer már „megszámolták" (jogosan, tegyük hozzá), utána még egyszer megtehette volna a bíró (szép kombinációba „nézett bele" Darmos), és senki sem csodálkozott, hogy az első menet végén hét ponttal (10:3) vezetett Mammadov.

Kovács László szövetségi kapitány a második menetre „összerakta" Darmos bunyóját, a magyar fiú többször is tisztán eltalálta az ekkor inkább kontrából bunyózó Mammadovot, de csak egy pontot tudott faragni a különbségből. (9:15).

Az biztos, hogy az azeri volt a fáradtabb, ezért is reménykedett még a magyar tábor a harmadik felvonás előtt a csodában. Mert lássuk be, hat perc alatt mínusz hétről, három alatt pedig mínusz hatról felállni – na, az már az a kategória. Erre úgy 20 másodperc után máris számoltak az azerire. Másfél perccel később pedig már Darmos volt a földön, még szerencse, hogy csak csúszástól. Óriási utolsó perc volt, már számolás nélkül. A pontozás pedig Mammadovnak kedvezett. 20:20 után segédpontokkal nyert, de mivel három bírónál is ő volt elöl, egynél-egynél pedig iksz, illetve Darmos-győzelem született, sok szavunk nem lehet az eredményre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik