Pacquiao: Biztos vagyok benne, hogy én nyertem

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2012.06.10. 16:01
null
Pacquiao biztos abban, hogy jobb volt ellenfelénél (Fotó: Action Images)
Címkék
Timothy Bradley hihetetlen meglepetést okozva pontozással legyőzte Manny Pacquiaót. Az utóbbi idők legnagyobb bokszszenzációja született Las Vegasban, még akkor is, ha a pontozás általános meglepetést is okozott.

Összegezve, Bradley részéről az történt, amit vártunk: pattogós kezdeményező bunyót mutatott be, míg Manny Pacquiao is tette a dolgát, talán ő ütötte a nagyobbakat, de nem tudta megrendíteni Bradleyt, akit meglepetésre két pontozó 115:113-ra kihozott győztesnek, a harmadik ugyanilyen arányban Pacquiaót látta jobbnak.

A PÉNZ BESZÉL

„Szerintem a csarnokban lévő 14 000 ember közül csak az a két pontozó látta jobbnak Bradleyt – mondta Rácz Félix menedzser. – Azt viszont el tudom képzelni, hogy a nagyon várt Mayweather–Pacquiao meccs érdekében Bob Arum tesz egy kis kitérőt. Mivel az amerikai jelenleg három hónapos büntetését tölti, a promóter úgy okoskodik, hogy novemberben még egyszer összeereszti Pacmant és Bradleyt, hogy aztán jövőre végre létrejöhessen az álomösszecsapás. Bob Arum addig is csinál egy kis pénzt."

Mit lehet erre mondani? Sajátos logika, de van benne valami.

„Elfogadom a döntést, de százszázalékosan meg vagyok győződve, hogy én győztem. S a szívük mélyén a szurkolók is tudják. Bradley eltalált néhány egyenessel, de nem tudott megrendíteni, csupán simogatta az arcom. Nem emlékszem, hogy erősebben is megütött volna. Szórakoztató volt, akárcsak a pontozás” – nyilatkozta a vesztes, s szokatlan leírni, hogy az most Pacquiao.

„Hárman pontoznak, így látták, mit tegyek ehhez hozzá? – tette fel a költői kérdést Bradley. – A szorítósarkom úgy látta, hogy én nyertem meg a meccset. A magam részéről úgy láttam, kontrolláltam a mérkőzést. De az előbb mondtam, hogy hárman pontoznak, s ketten engem láttak jobbnak” – zárta le a témát a sajtótájékoztatóján kerekes székből nyilatkozó Bradley.

Bob Arum, mindkét bunyós mérkőzésszervezője így látta a mérkőzést: „Nevetséges döntés volt. Mindannyian tudjuk, ki nyerte meg a mérkőzést. Remélhetőleg novemberben minden tisztázódik."

Talán ez a legbiztosabb alap, amiből kiindulhatunk. Pacquaio ugyan vesztett, de rajta kívül mindenki nyer a novemberi visszavágóval. A felek elsősorban pénzt, a közönség pedig még egy látványos csatát, a leginkább azonban éppen Bob Arum dörzsölheti a kezét, a promóter gyakorlatilag mindent visz.

Bradley 839 ütést indított, ebből 159 találta el ellenfelét, Pacman 751-szer próbálkozott, s 253 alkalommal talált.

A tárgyilagosság kedvéért illik megjegyezni, Pacman hosszú idő után találkozott ismét felszálló ágban lévő, nála is motiváltabb ellenféllel. Legutóbb 2005-ben Erik Moralestől kapott ki, azóta mindenkit megvert, aki a színe elé került. Juan Manuel Márquez kivételével ráadásul könnyedén, a mexikóit nyugodtan nevezhetjük Pacman mumusának, s vasárnap hajnaltól Bradley is ebbe a kategóriába tartozik. S ne feledjük, az amerikai továbbra is veretlen, s Pacquiao legyőzése után jogosan hiheti, mindenkit le tud győzni.

Azért bennem ott mocorog a kisördög: csak nem lehet, hogy Bob Arum a fiatalabb Bradley mellett tette le a voksát. A pénz diktálja, hogy Bradleyt hozták ki győztesnek?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik