Profi ökölvívás: Barker a padlón, Martinez kiütéssel védte meg vb-címét

Vágólapra másolva!
2011.10.02. 09:56
null
Barker a padlón, Martinez megvédte vb-címét (Fotó: Reuters)
Címkék
Sikeresen védte meg WBC gyémánt világbajnoki címét a középsúly legjobb profi bokszolójának tartott Sergio Martinez. A fantasztikus formában bokszoló argentin klasszis Atlantic Cityben a veretlen Európa-bajnok Darren Barkerrel találkozott, és győzött ellene a 11. menetben K.O.-val.

A brit kihívó bátor bunyót mutatott be a meccs alatt, de Martinez a lassú kezdés után magára talált, és fokozatosan vette át az irányítást.

A 11. menetben aztán Barker egy jobbhorog után padlóra került, és a bíró kiszámolta őt. A kiütés pillanatában egyébként a pontozóknál egyértelműen Martinez vezetett már.

BARKER NEM EMLÉKSZIK AZ ÜTÉSRE

„Nem emlékszem az ütésre, egyszer csak a lábaim kifolytak alólam – emlékezett a végzetes pillanatra a vesztes. – Fel akartam állni, de nem tudtam, pedig csupán másfél menetre voltam attól, hogy végigküzdjem a meccset. Egyébként Martínez ütéseit nem éreztem megrendítőnek, az az igazság, hogy elkapott.”

Barker vereséget szenvedett, de legalább megmutatta, ki is ő tulajdonképpen. A brit sajtó kiemeli, noha egyértelműen esélytelen volt, felemelt fejjel hagyhatja el Amerikát, bebizonyította, hogy jó bunyós.

„Időben semlegesíteni tudtam a támadásait, nem jöttem zavarba, és amint lehetett, végeztem vele” – nyilatkozta a győztes, aki győzelmével a harmadik helyre kapaszkodott a szervezetektől és súlycsoportoktól független ranglistán. Csupán Floyd Mayweather és Manny Pacquiao előzi meg.

T. G.

 

A szombat esti Sauerland-gála mérkőzéseiről (Yoan Pablo Hernandez–Steve Cunningham, Gabriel Campillo–Karo Murat, Grzegorz Proksa–Sebastian Sylvester) itt olvashat!

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik