Profi ökölvívás: Csak röhögni tudok Klicskóékon - David Haye

Vágólapra másolva!
2010.10.25. 10:54
Címkék
Az Audley Harrison ellen készülő WBA nehézsúlyú bajnok, David Haye szerint a Klicsko-fivéreknek már nincs sok idejük, ha tényleg ringbe akarnak lépni ellene. Haye továbbra is tartja magát ahhoz, hogy jövő októberben szegre akasztja kesztyűit.

„A harmincegyedik születésnapom előtt be akarom fejezni. Sok mindent elértem már a pályafutásom során, a cirkálósúly vitathatatlan bajnoka voltam, és ugyanez a célom a nehézsúlyban is. Ha Klicskóék túl sokáig várnak, a lehetőség el fog úszni. Egy éven belül kiszállok. Szóval, jobb lesz, ha sietnek. Ha valamelyikük tényleg akarta volna ezt a mérkőzést, már összejött volna, ők azonban inkább arra törekedtek, hogy minél több pénzt facsarjanak ki az egészből. Klicskóék nyilván boldogok, hogy öreg, lefutott amerikaiakkal bokszolnak. Én már csak röhögni tudok ezen" – mondta a brit bunyós, akitől meglehetősen furcsa ezt hallani, hiszen eddigi nehézsúlyú riválisai és novemberi kihívója sem kifejezetten a fiatal, pályafutása csúcsán levő ökölvívók táborát erősíti.

Mind a Haye-, mind a Klicsko-tábor természetesen a másikat látja a kapzsi félnek, aki miatt már kétszer meghiúsult a várva-várt összecsapás.

„A következő ajánlatot tettük le eléjük: ők megkapják a német RTL-es pénzeket, én pedig a teljes angliai tévés bevételt. Az egyéb televíziós jogokból és a jegyeladásokból származó pénzeket pedig megosztjuk. Ők ezt visszautasították" – mesélte el Haye, amire Bernd Boente, Klicskóék menedzsere a következőt reagálta: „Az ő mohóságán csúszott el a dolog, nem a miénken. Az angol pay-per-view csatornák messze több pénzt hoznak, mint amennyit mi az RTL-től kapunk. Visszavágó opció pedig nem volt a szerződésben. Egyértelműen Haye gyávasága miatt hiúsul meg a meccs."

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik