Szellő bronzérmes lett az Európa-bajnokságon

MONCZ ATTILA (Ankara)MONCZ ATTILA (Ankara)
Vágólapra másolva!
2011.06.23. 19:00
null
Szellő (pirosban) kikapott az elődöntőben (Fotó: NS-archív)
Szellő Imre nem járt szerencsével az elődöntőben, tízpontos vereséget szenvedett az ír Joe Wardtól, és be kellett érnie a bronzzal az ankarai amatőr ökölvívó Európa-bajnokságon.

Talán az első menettel lehetne vitatkozni, hogy az nem ment el két ponttal, de a meccsről összességében nem érdemes.

A magyar küldöttség egyetlen éremszerzője, a 81 kilós Szellő Imre ugyanis egyértelmű vereséget szenvedett az ír Joe Wardtól, a 18:8 nagyjából a mérkőzés képének is megfelel.

Ward végig okosabban bokszolt, az akciók utáni bontásokból jobban jött ki, és főleg ballal többször is tisztán eltalálta az első két találkozóján látott teljesítményét meg sem közelítő Szellőt.

A kecskeméti 81 kilós óriási lehetőséget szalasztott el, nem tudni, mikor lesz még egyszer ekkora lehetősége bejutni egy kontinenstorna fináléjába.

„Megpróbáltam erőből és lazán megoldani a feladatot, de egyik módon sem sikerült. Nem tudtam mit kezdeni az ellenfél bujkáló stílusával. Próbálkoztam átütésekkel is, de hiába. Most nem vagyok elégedett az Európa-bajnoki szereplésemmel, fáj ez a vereség. A nagy lehetőség kapujában buktam el" – mondta Szellő Imre a meccs után.

A magyar csapat ezzel egy éremmel zárta az Európa-bajnokságot, miután Lakatos István (49 kg), Káté Gyula (64 kg) és Bernáth István (+91 kg) nem jutott tovább a keddi negyeddöntőből. A magyar bunyósok szeptemberben a baki olimpiai kvalifikációs világbajnokságon vesznek részt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik