„Úgy, ahogy van, Vitalij Klicsko maga a probléma”

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2011.09.14. 14:45
null
Vitalij Klicsko (jobbra) földre küldi Tomasz Adameket (Fotó: Action Images)
Címkék
„Múlt szombaton Vitalij Klicskót senki sem tudta volna megütni. A második menet után gyakorlatilag túlélésre törekedtem, akkor egy nagy ütéssel megrendített” – nyilatkozta Tomasz Adamek a fightnews.comnak. A lengyel nehézsúlyú bokszoló Wroclawban a 10. menetben technikai K. O.-val kapott ki a WBC világbajnoki övéért folyó mérkőzésen.

 

„KLICSKO NAGYSZERŰ, DE ALI ELLEN NEM LETT VOLNA ESÉLYE”
Muhammad Ali edzője szerint Vitalijnak szüksége lenne egy jó horogra.

– A könnyeivel küszködött a meccs után, a több mint 43 ezer néző pedig azt skandálta: „Köszönjük, köszönjük!”
– Nagyon hálás vagyok ezért. A szurkolók azt akarták, hogy érezzem jobban magam, de akkor még erre képtelen voltam.

– Mi okozta a leküzdhetetlen nehézséget Klicsko ellen? A termete? Az ütőereje? Vagy az, hogy hosszú a karja?
– Mindegyik! Végig ő irányította a küzdelmet, semmi esélyt nem adott nekem, hogy megvalósítsam a taktikámat. Szóval Vitalij, úgy ahogy van, problémát jelentett.

– Hogyan fogadta, amikor a mérkőzésvezető beszüntette a küzdelmet? Menedzsere azt mondta, még ezt megelőzően arra kérte edzőjét, hogy adjon Önnek néhány menetet. Nem akarta, hogy szurkolói csalódjanak önben.
– Az olyan típusú bunyósok számára, mint én, csak akkor ér véget egy összecsapás, ha nem tud felállni a padlóról, de a bíró döntését el kellett fogadnom. Úgy érzem, kihúztam volna a meccs végéig, de győzelmi esélyem már nem volt.

– Mi volt a mérkőzés legfontosabb momentuma? A második menetben történtek?
– Egyértelműen. Kaptam egy hatalmas ütést a fülemre, úgy éreztem, mintha ezer volt rázott volna meg. Ráadásul semmilyen erőfeszítésem nem vezetett eredményre. A ringsarokban edzőm és én is felfogtuk, hogy képtelen vagyok a megszokott bunyómra. Tulajdonképpen ez a hatalmas ütés döbbentett rá minderre.

– Vitalij azt mondta a találkozó után, hogy Ön világklasszis, de nem a nehézsúlyban. Javasolta, hogy térjen vissza a cirkálósúlyba.
– Pedig nem megyek vissza. Már beleerősödtem a nehézsúlyba, képtelen lennék a meccsek előtt több mint tíz kilót leadni. És van még egy ok, amiért nem térek vissza: mit kellene nekem bizonyítanom abban a súlycsoportban?

– Edzője szerint az, hogy életében először a mérkőzésvezető vetett véget a küzdelemnek, nem változtatja meg a stílusát. Sőt, még inkább eltökélt lesz.
– Úgy gondolom, nem ért véget a karrierem a királykategóriában, vár még rám néhány címmérkőzés, egy-két nagy ellenfél. Sohasem felejtem el a pillanatot, amikor a bíró a szorítósarokba küldött. Nem akarom, hogy a szurkolóim valaha is hasonló helyzetben lássanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik