Vitalij Klicsko simán legyőzte Derek Chisorát

Vágólapra másolva!
2012.02.18. 22:56
null
Chisora beugrásokkal próbálkozott, de a címvédő ellen nem volt ellenszere (fotó: Action Images)
Címkék
A Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címéért kiírt mérkőzésén az ukrán Vitalij Klicsko egyhangú pontozással simán legyőzte kihívóját, a brit Dereck Chisorát.A britnek szemernyi esélye sem volt, az viszont tény, hogy mindent megpróbált, de Klicsko visszaverte támadásait. Utólag úgy tűnik, az ukrán a legnehezebb pillanatokat a mérlegelés alatt élte át…

Késéssel indult a nagy felhajtás, a brit bandázsával volt némi probléma, de aztán minden kiegyenesedett, a himnuszok után Chisora például David Beckham MU-s mezében várta a kezdést, majd a szájába vett vízzel arcon spriccelte Vitalij öccsét, Vladimir Klicskót.

1. menet

A ringben a brit robbanékonynak tűnt, de a menet közepén Klicsko egy jobbegyenessel odavert fejre. Chisora Klicsko eddigi ellenfeleinek zöménél bátrabb volt. Voltak ütésváltások, Klicsko fölénnyel zárult a menet.

2. menet

Chisora mélyről próbált beugrásból ütni, Klicsko elhajlásokkal és balegyenesekkel védekezett. A brit balegyenesei nem érték el a címvédőt, Klicsko a menet második felében feltartóztatta a kihívót. Az ukrán elvitte a menetet.

3. menet

Klicsko a brit beugrásai ellen felülről indított ütésekkel védekezett, ennek ellenére Chisora kétszer is talált, de Klicsko válaszolt, ha kellett kizárta ellenfelét. Aki már nem mozgott olyan látványosan, mint az első két menetben.

4. menet

Klicsko egyre jobban érezte a távolságot, Chisora viszont pontatlan volt, s egyre kevésbé tudott az ukránhoz közel kerülni. Végül indított egy horgot, de a címvédő elhajolt, majd villámgyorsan megkontrázta Chisorát. Ezzel az akcióval az ukrán el is vitte a menetet.

5. menet

Ebben a szakaszban egyértelműen Klicsko akarata érvényesült. Védte az ütéseket, nem engedte közel ellenfelét. S el-elengedett egy-egy jobbegyenest is, nem engedte a közelharcot.

6. menet

A brit egyetlen pozitívuma az volt, hogy nem fáradt el, ez becsülendő volt, de ötlettelenül bunyózott. Klicsko meg-megugrasztotta a britet, mintha tesztelte volna, mennyire fitt.

7. menet

Chisora aktívan kezdett, még egy balhorgot is bevitt, sőt ismételni is tudott, de a brit ennek ellenére fáradni látszott. A menet második felében Klicsko egyszerűen kisétált a frontvonalból, aztán búcsúzóul két-három ütést is bevitt. Az eddigi legjobb menet volt, talán a brit nyerte.

8. menet

Ez volt az a menet, amelyre a nagy verést beígérte a kihívó. Nagy önbizalommal ment ki a sarokból, de nem érte el Klicskót. A menet felénél adok-kapok alakult ki, a címvédő ellenfele fölé kerekedett. Chisora láthatóan elfáradt a menet végére – más kérdés, hogy arcát nem viselte meg a csata.

9. menet

Chisora nem tagadta meg önmagát, de támadásaiban már nem volt erő, ütései után le-leesett a keze, Klicsko azonnal a védtelen fejre ütött. A menet vége előtt Klicsko egy nagyon kemény jobbegyenessel fejezett be egy támadást, de Chisora állta.

10. menet

A WBC szabályai szerint bemondták a pontarányt, eszerint Chisora már csak kiütéssel tudta volna legyőzni Vitalij Klicskót. Beleadott mindent, de ez az ukránnak kedvezett, egy-egy tiszta ütést tudott bevinni a britnek. A nyílt színi taps is egyértelművé tette, Klicsko volt a jobb.

11. menet

Az utolsó előtti menetben már többször dulakodtak a felek, fogásba menekültek. Általában Klicsko bontott, aztán egy-egy ütéssel búcsúzott. Chisora nem tört meg, de hatástalan volt.

12. menet

A záró etapban Klicsko ellépésből kontrázott, amikor Chisora megközelítette, ha kellett, lefogta. a látottak alapján a brit is a meccs előtt volt erős, de a ringben már nem annyira. Klicsko megérdemelten hozta a menetet, s ezzel az összecsapást.

Vitalij Klicsko negyedik pontozásos győzelmét aratta, Chisora harmadik vereségét szenvedte el pontozással. A pontozás aránya: 118:110, 118:110, 119:111.

A KÖPÉS ÉS AZ ÖSSZEFOGLALÓ

A köpés

A meccs

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik