A Milan elbúcsúztatta Koman Vladimirékat

Vágólapra másolva!
2011.01.26. 19:35
null
Pato két góljára csak egy találattal válaszolt a Samp (Fotó: Action Images)
Címkék
Alexandre Pato két góljának is köszönhetően a Milan bejutott az Olasz Kupa legjobb négy csapata közé, miután a negyeddöntőben 2–1-re legyőzte idegenben a Sampdoriát. A hazaiaknál Koman Vladimir a 72. percben lépett pályára, míg Laczkó Zsolt végig a kispadon foglalt helyet.

A Milan kezdte aktívabban az összecsapást, már az első pillanatoktól kezdve kezdeményezően lépett fel a Koman Vladimirt és Laczkó Zsoltot is a kispadra jelölő Sampdoria ellen.

A remek kezdésnek köszönhetően már a 7. percben a kapuba találtak a milánóiak, igaz, Robinho lesről vette be Da Costa kapuját, a játékvezető pedig természetesen érvénytelenítette a találatot.

Alig tíz perccel később már szabályos gólt szereztek a vendégek: Thiago Silva fejelte a labdát Alexandre Patónak, aki szép mozdulattal lőtte a saját maga mögül érkező labdát a bal alsóba. 0–1. Négy perccel később pedig még szebb gólt szerzett a brazil támadó…

A 21. percben a Milan új szerzeménye, Urby Emanuelson (a mérkőzésen a másik friss igazolás, Mark van Bommel is a kezdőben kapott helyet) szerzett labdát, majd indította Patót, aki „csúnyán felbőrözte” Pietro Accardit, és közelről Da Costa fölött a hálóba emelt. 0–2

Minden sorozatot figyelembe véve ez volt Pato 11. duplája Milanban. A Samp a legutóbbi hat, Milan elleni hazai mérkőzéséből csupán egyet vesztett el, ám ezúttal nagyon közel került ahhoz, hogy ismét kapituláljon a piros-feketék ellen.

A második félidőre azonban sokkal motiváltabban jött ki a Sampdoria, amely hamarosan faragott is a hátrányából.

Az 51. percben Massimo Maccarone kevergetett a jobb oldalon, majd élesen középre lőtt labdáját Stefano Guberti csúsztatta a hosszú sarokba. 1–2

A kissé visszaálló Milan érezte, előnye nem biztos, hogy kitart majd a meccs végéig, s ismét vezetett egy-két veszélyes támadást. Az 59. percben például Robinho célozta meg a rövid sarkot, ám a Sampdoria kapusa remekül fogta a szöget, és hárított.

A mérkőzés utolsó fél órájában mindent megtett az egyenlítés érdekében a Samp. A 72. perctől Koman Vladimirt is bevető hazai csapat rendre a Milan védelme mögé került, de a beadásait nem koronázta siker.

Az egyenlítés elmaradt, így a Palermo után a Milan is biztossá tette helyét (a két csapat egymás ellen játszik az elődöntőben) a legjobb négy között.

Ma este Napoli–Inter összecsapást rendeznek, míg csütörtökön a Juventus és a Roma küzd meg egymással a negyedik elődöntős helyért.

SAMPDORIA–MILAN 1–2
OLASZ KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Sampdoria–Milan 1–2 (Guberti 51., ill. Pato 17., 21.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik