A Milan megegyezett Patóról, a brazil mégis marad

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2012.01.12. 16:07
null
Pato a PSG-hez kerülhet (Fotó: Action Images – archív)
Címkék
Francia sajtóértesülés szerint az AC Milan elfogadta a Paris Saint-Germain legújabb, 35 millió euróról szóló ajánlatát brazil labdarúgójáért, Alexandre Patóért. Eközben a piros-feketék újabb lépést tesznek Carlos Tévez szerződtetése felé: Adriano Galliani alelnök Angliába utazott, hogy a Manchester Cityvel tárgyaljon. Később aztán Pato a Milan hivatalos honlapjának úgy nyilatkozott, maradni akar.

A két hete Carlo Ancelotti, a Milan korábbi vezetőedzője által irányított PSG az utóbbi időszakban kitartóan ostromolta a milánóiakat Pato miatt, s ugyan az olaszok sokáig nem mutattak hajlandóságot elengedésére, az AFP hírügynökség értesülései szerint a szerdai ajánlatot elfogadta az olasz bajnokság címvédője.

MORATTI: A MILAN NYERT ELLENÜNK
Massimo Moratti, az Inter elnöke is sokatmondó nyilatkozatot tett ma: arról beszélt az újságíróknak, hogy a Milan nyert ellenük a Carlos Tévezért folytatott versenyben.

Az alku szerint a párizsi klub 28 millió eurót fizet a 22 éves csatárért, s további hétmilliót ad, ha a futballista megfelelően teljesít. Pato három és fél évre csatlakozik új csapatához, s évente hétmillió eurót keres.

A gólerős csatár távozásának egyik oka, hogy nem túl jó a viszonya Massimiliano Allegrivel, a Milan vezetőedzőjével.

Helyére állítólag az argentin Carlos Tévezt szeretné megszerezni Silvio Berlusconi klubja, és olasz lapértesülések szerint Adriano Galliani alelnök Angliába utazott, hogy a Manchester Cityvel tárgyaljon a kegyvesztetté váló argentin játékos szerződtetéséről. Mint ismert, a piros-feketék az argentin csatárral már mindenben megállapodtak, így már „csak” a manchesteriekkel kell megegyezniük, de Pato elengedésével biztosan lesz pénzük Tévezre.

PATO: MARADOK A MILANNÁL

A hírek ellenére Pato mégis maradhat a Milannál: a piros-feketék hivatalos honlapjának beszámolója szerint a csatár nem akar klubot váltani.

 

„A Milan az otthonom. Nem akarom addig megszakítani a karrieremet a piros-feketéknél, amíg nem nyerek egy vagy két trófeát a csapattal. Szeretném segíteni tovább írni a klub dicsőséges történetét, és részese lenni a jövőbeli sikereknek. Ez a nap különleges számomra, köszönöm Berlusconi elnök úrnak, a klubnak és a szurkolóknak, hogy hisznek bennem" – olvasható Pato nyilatkozata a Milan hivatalos honlapján.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik