AC Milan: Elmennek az „öregek”?

Vágólapra másolva!
2011.05.14. 11:21
null
Távoznak az ikonok Thiago Silva (balra) mellől? (fotó: Action Images)
Címkék
Bajnoki cím ide vagy oda, a Milannál fojtott indulatok, ideges találgatások mérgezik a levegőt. Hétfőn kezdődik a nagy „leszámolás”: Adriano Galliani alelnök sorra ül le tárgyalni a csapat lejáró szerződésű játékosaival a folytatásról – illetve a nem folytatásról. Hogy nem az idény vége előtt néhány nappal kellene elrendezni a kérdést?

 

PIRLO: NEM ÍRTAM ALÁ A JUVÉHOZ

Mint ismeretes, a Corriere dello Sport szerint a júniusban lejáró szerződésű Pirlo megegyezett a torinóiakkal. Ahogy arról tegnap már beszámoltunk, a középpályás cáfolta hírt. „A Juventussal kapcsolatos hírek nem igazak. Ha már aláírtam volna, akkor miért kellene beszélnem még a Millannal? A napokban le fogok ülni Adriano Galliani alelnökkel és közösen döntünk" – mondta Pirlo a Corriere della Serának.

„Ugyanakkor mindkét félnek egyet kell értenie. Ha megvannak a megfelelő feltételek, akkor örömmel maradok, akár még tíz esztendőt is eltöltenék itt" – tette hozzá a néhány nap múlva 32. életévét betöltő olasz világbajnok.

„Az én alaposan átgondolt döntésem volt, hogy májusra halasszuk a megbeszéléseket, szerettem volna következetesen végigvinni a tervemet" – beszélt az elképzelés tudatosságáról Galliani.

Az ügyben érintett Clarence Seedorfot (35 éves) nem sikerült megnyugtatnia: „Eljött az idő, nincs helye a mellébeszélésnek. Ha Gallianinak szándékai vannak, közölje velem! Tisztán kell látnom ahhoz, hogy dönteni tudjak."

Hasonlóképp morgolódott nemrég Massimo Ambrosini (33 éves), a bajnokcsapat kapitánya is, aki az érvényes papírok szerint júniustól szintén nem tartozik a klubhoz. De ugyanebben a hajóban evez Alessandro Nesta, Filippo Inzaghi, Andrea Pirlo (31 éves), Marek Jankulovski (34 éves) és Mark van Bommel (34 éves), sőt a 2012-ig érvényes szerződése ellenére bizonytalan sorsú Gennaro Gattuso (33 éves) is.

Az ő helyzetét nehezíti, hogy az egyesület bocsánatkérésre kényszerült miatta: a játékos a bajnoki ünneplés során a szurkolókkal tavalyi vezetőedzőjét, Leonardót szapulta; a kínos esetet Galliani négyszemközti, alapos fejmosással és az Inter-edző nyilvános megkövetésével igyekezett elrendezni.

A hírek szerint a kemény tárgyalások során a következőkre van kilátás: a 35 éves Alessandro Nestával és a 37 éves Filippo Inzaghival egy évet hosszabbít a Milan (jövőre valószínűleg mindketten visszavonulnak).

Ambrosini akkor maradhat, ha beleegyezik a fizetése megfelezésébe; Seedorfnak is jelentős áldozatot kell hoznia, ha maradni akar, ellenkező esetben meg kell fontolnia a Corinthians, a Flamengo vagy a Wolfsburg hívását; Van Bommel jó eséllyel marad; az amúgy is sokak szemét csípő Gattuso az orosz Anzsi Mahacskala zsíros ajánlatán gondolkodhat; Jankulovski szinte biztosan hazatér Csehországba; a Juventus által csábított Pirlót nem marasztalják, a további közös munkára csak érzékeny fizetéslefaragás után kerülhet sor.

Az érkezési oldalon Philippe Mexes (AS Roma) és a nigériai Taye Taiwo (Marseille) jövetele már biztosnak tűnik, és Galliani azt is elmondta, hogy mindenre hajlandó lenne a Real Madridban keveset játszó Kaká visszaszerzéséért.

Az olasz bajnokság 37. fordulójában ma este a Milan a Cagliari ellen búcsúzik el erre a szezonra hazai közönségétől.

SERIE A, 37. FORDULÓ, SZOMBATI PROGRAM
Lazio–Genoa 18.00 (tv: Digi Sport Plus)
Milan–Cagliari 20.45 (tv: Digi Sport)

A bajnokság állását itt tekintheti meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik