Az Inter lesz a Palermo ellenfele a döntőben

Vágólapra másolva!
2011.05.11. 22:52
null
Nagatomo Juto és Jérémy Menez közül előbbi léphet pályára a döntőben (Fotó: Reuters)
Címkék
A címvédő Inter hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Romával a labdarúgó Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján, és 2–1-es összesítéssel bejutott a döntőbe.

Ünneppel kezdődött a mérkőzés, Javier Zanetti ugyanis még a kezdő sípszó előtt átvehetett egy ezüsttálcát, amelyet annak emlékére kapott, hogy ez a mostani volt pályafutása 1000. hivatalos találkozója – az Inter színeiben a 749. (a vonatkozó klubcsúcsot Giuseppe Bergomi tartja 758 fellépéssel).

A Bari elleni meccsen Simone Bentivogliót lekönyöklő Daniele De Rossi a bajnokságban már nem léphet pályára eltiltása miatt, amely viszont a kupára nem vonatkozik, így most ott lehetett a „farkasok" között. Láthatóan nem akarta, hogy ez legyen az utolsó mérkőzése a 2010–2011-es szezonban, az első félidőben ő volt a legveszélyesebb vendégjátékos. Végig aktív volt, többször próbálkozott lövéssel, a 19. percben például egészen közel járt a gólhoz, de lövése kevéssel célt tévesztett.

A színvonal nem verdeste az eget, a Roma nem akart teljesen kinyílni, az első mérkőzést Dejan Sztankovics bombagóljával megnyerő Internek pedig érthetően nem volt életbevágó, hogy megszerezze a vezetést.

A szünetben Leandro Greco váltotta David Pizarrót, majd tíz perc elteltével Mirko Vucsinicset is csatába dobta (Fábio Simplício helyett) Vincenzo Montella, ám ezek a változtatások sem hoztak eredményt.

Olyannyira nem, hogy az 58. percben az Inter lőtt gólt. Jobb oldali beadás után egy rómairól Samuel Eto'óhoz csorgott a labda, a kameruni csatár pedig higgadtan a hosszú alsó sarokba belsőzött. 1–0

Tíz perc múlva Giampaolo Pazzini duplázhatta volna meg a hazaiak előnyét, de Doni nagy védéssel versenyben tartotta csapatát. Így továbbra sem nyugodhatott meg teljesen az Inter, mivel két góllal a Roma jutott volna tovább.

A 77. percben majdnem megszületett az első, de Marco Borriello lövése után a bal oldali kapufa tövéről a jobb oldalira pattant a labda, onnan pedig kifelé, megúszták tehát a fekete-kékek.

Nem úgy a 85. percben, amikor Simone Perrotta beadása után Borriello tökéletes ívű fejessel a hálóba juttatta a labdát. 1–1

Több mint öt perce maradt így a Romának a továbbjutást jelentő találat megszerzésére, de ez nem jött össze neki, így a címvédő Inter lesz a május 29-i római döntőben a Palermo ellenfele.

INTERNAZIONALE–AS ROMA 1–1
OLASZ KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Internazionale–Roma 1–1 (Eto'o 58., ill. Borriello 85.)
Továbbjutott: az Inter, 2–1-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik