Benítez és Allegri is első milánói derbijére készül

Vágólapra másolva!
2010.11.14. 16:53
null
Materazzi korábban egy maszkban ünnepelte a rivális elleni sikert (Fotó: Action Images – archív)
Címkék
Az olasz labdarúgó bajnokság 12. fordulójának vasárnapi rangadóján az Internazionale városi derbi keretében találkozik az AC Milannal. A két szakvezetőnek, Rafa Beníteznek és Massimiliano Allegrinek is a 275. milánói derbi lesz az első.

Az AC Milan egy győzelemmel visszakerülhet a tabella élére, azonban nem lesz könnyű dolga Allegri együttesének, ugyanis elveszítette Filippo Inzaghit és Patót is, így nagyobb lesz a nyomás a korábbi csapata ellen készülő Zlatan Ibrahimovicon is.

„Két fontos játékost veszítettünk el, de nem kesergünk, a helyükre lépők készen állnak a derbire. Robinho és Ibrahimovic mellett Ronaldinhótól is sokat várok. Nagy figyelemmel kell játszanunk, a meccs közben nem felejthetjük el azt sem, hogy egy győzelemmel a táblázat elején maradhatunk. Ha a meccs előtt kérdeznek, soha sem fogadom el a döntetlent. Nem az Inter elleni lesz a kulcsmérkőzés a szezonban, de ez is megmutathatja, hogy jó úton járunk" – nyilatkozta Allegri a találkozó előtt. 

„Tudjuk, hogy fontos mérkőzés előtt állunk, minden játékos és szurkoló csak erről beszél. Csak magunkkal foglalkozunk, és ha lesznek is változtatások is a Milan elleni meccsre, az sem azért történik, hogy az ellenfélhez alkalmazkodjunk. Júlio César és Cambiasso sem százszázalékos, de ha szükségünk lesz rájuk, akkor játszani fognak. Materazzi szerepeltetésének is van realitása, ugyanis egy derbin szükség van szenvedélyességre, Marco márpedig ilyen focista. Ibra? Sokat tett korábban a csapatért, de remélem vasárnap este nem fog jól játszani" – mondta az Inter részéről Benítez.

A 275. derbi következik, és ha a múltat nézzük, akkor általában az a csapat nyerte a meccset, amelyik rosszabb formában várta a találkozót. Jelen esetben ez talán az Inter sikerét vetíti előre, ráadásul a fekete-kékek megnyerték a rivális elleni legutóbbi három fellépésüket. A semleges szurkolók is reménykedhetnek egy jó meccsben, ugyanis legutóbb 2004-ben végződött gól nélküli döntetlennel a találkozó.  

A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak honlapunkon. 

 SERIE A
12. FORDULÓ
Internazionale–Milan 20.45 (Tv: Digi Sport)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik