Buffon győztes meccsen tért vissza a Juventusba

Vágólapra másolva!
2011.01.13. 22:59
null
Buffon hosszú idő után ünnepelhetett ismét a pályán (Fotó: Action Images – archív)
Címkék
A labdarúgó Olasz Kupa nyolcaddöntőjében a Juventus hazai pályán 2–0-ra nyert a Catania ellen, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

A Juventus kezdőcsapata hosszú idő után ismét Gianluigi Buffon nevével kezdődött, az olasz válogatott kapus a tavaly nyári dél-afrikai világbajnokság óta nem játszott tétmérkőzést.

Mindkét csapat számára fontosnak mondható volt a mérkőzés, hisz a bajnokságban igencsak gyengének mondható a formájuk. A Juve a 2011-es évben eddig lejátszott két meccsén egyaránt vereséget szenvedett, ráadásul a sérülés sem kerüli el a „zebrákat", míg a Catania szintén botladozik.

Luca Toni, a torinóiak új igazolása vállalni tudta ugyan a játékot, de a 18. percben ismét megsérült, így le kellett cserélni, a helyére Alberto Aquilani állt be.

Az első félidőben a Juventus akarata érvényesült, Alessandro Del Piero és Milos Kraszics voltak a támadások agytrösztjei, a vendégek nem okoztak sok problémát Buffonnak.

A 35. percben pedig meg is lett két játékos munkájának gyümölcse. Del Piero forgatta meg védőjét pimaszul a tizenhatos bal oldalvonalánál, majd a hosszú oldalra ívelt, ahol a szerb Kraszics jó ütemben érkezve a Catania kapujába helyezte a labdát. (1–0)

Nem sokkal később tovább növelhette volna előnyét a hazai csapat. Ismét Del Piero adott mesteri labdát, ezúttal Claudio Marchisiónak, de az olasz válogatott középpályás túlcselezte magát, így a félidőben 1–0-s Juve-vezetéssel fordultak a csapatok.

A második félidő sem hozott változást a játék képét illetően. Az 54. percben már 2–0-t mutatott az eredményjelző. Egy bal oldali szögletet követően Giorgio Chiellini csúsztatta meg a labdát, amit Simone Pepe lőtt a kapuba.

Néhány perccel később az eddig kiválóan játszó Del Piero talált a kapuba, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Az olasz klublegenda az eset után kisebb ápolásra szorult, de folytatni tudta a játékot.

A Catania becsülettel küzdött, az első félidővel ellentétben a hajrában már több helyzetet is ki tudott alakítani, ám Buffon bravúros védésekkel igazolta, miért is őt tartják a világ egyik legjobb kapusának.

A Juve nem engedte ki a győzelmet a kezéből, így bejutott a legjobb nyolc közé, ahol a Roma–Lazio párharc győztesével mérkőzik majd meg.

JUVENTUS–CATANIA 2–0

 

1–0 (Kraszics)

 

 

 

 

2–0 (Pepe)

 

 

 

 

 

OLASZ KUPA 
NYOLCADDÖNTŐ
Juventus–Catania 2–0 (Kraszics 35., S. Pepe 54.)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik