Delio Rossi: Ferguson a Serie A-ban nem boldogulna

Vágólapra másolva!
2011.06.28. 23:21
null
Delio Rossit az olasz klubelnökök néha kihozzák a sodrából (Fotó: Action Images)
Címkék
A legutóbb a Palermo labdarúgócsapatánál edzősködő Delio Rossi nincs túl jó véleménnyel az olaszországi klubelnökökről. Úgy gondolja ugyanis, hogy egyáltalán nem lehet miattuk nyugodtan dolgozni, emiatt szerinte Sir Alex Ferguson sem lenne sikeres a Serie A-ban.

 

Delio Rossit az elmúlt 18 évben 12-szer nevezték ki valamelyik csapat edzőjévé, így valamelyest képben van az olasz trénerek és klubvezetők munkakapcsolatát illetően. Idén tavasszal például a Palermótól küldte el Maurizio Zamparini, hogy aztán négy hét múlva újra szerződést kínáljon neki, mivel Serge Cosmi nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A szezon végén aztán megint fel kellett állnia a szicíliai gárda kispadjáról.

„Kijuttattam klubokat az európai kupaporondra, megnyertem az Olasz Kupát, amelynek a döntőjébe az idén is elvezettem a csapatomat – elevenítette fel a Lazióval és a Palermóval elért sikereit Rossi a Corriere dello Sportnak nyilatkozva. – Az eredményeim önmagukért beszélnek, de ezek szerint nem elég jók. Mindenesetre most is vannak ajánlataim."

Az 51 éves szakember szerint hazája tanulhatna a Manchester Unitedtől, főleg a türelmet illetően.

„Sir Alex Ferguson sosem tudna boldogulni a Serie A-ban – utalt Rossi arra, hogy Olaszországban az edzőknek legtöbbször rövid időn belül eredményt kell felmutatniuk, különben megköszönik nekik a munkájukat. – Fordulóról fordulóra hozunk döntéseket. Mindig hosszú távú tervekről beszélünk, aztán három hét múlva ez már semmit sem számít. Kíváncsi lennék, hogyan jutottak el az Internél José Mourinhón és Leonardón át Gian Piero Gasperiniig. Teljesen különböző emberek.”

„Az olasz edzők feladatköre egészen más, mint a szigetországiaké. Itt nagyon jól ismerjük az elnököket, mivel rengeteget szerepelnek, ugyanakkor sokunknak szerintem fogalma sincs róla, hogy hogy hívják az Arsenal vagy a Manchester United első emberét. Egyetértek Pep Guardiolával abban, hogy a nagy klubok nagy edzőket nevelnek ki. Ha minden idénynek tíz-tizenegy csapat új edzővel vág neki, az azt jelenti, hogy néhány döntést nem gondoltak teljesen át.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik