Fiorentina: Ribéry megérkezett, aláírta szerződését – hivatalos

Vágólapra másolva!
2019.08.21. 13:42
null
Franck Ribéry aláírt a Fiorentinánál (Fotó: it.violachannel.tv)
Beigazolódtak a keddi feltételezések, Franck Ribéry a Fiorentinánál folytatja pályafutását. A 36 esztendős támadó szerda délelőtt megérkezett Firenzébe, ahol a hírek szerint két évre szóló szerződést írt alá.

Kedden már beszámoltunk róla, hogy egy Instagram-poszt alatti, Luca Tonival folytatott beszélgetésből csaknem a teljes olasz sajtó arra következtetett, hogy Ribéry a Fiorentinához igazol. Azóta hivatalossá is vált, hogy a Bayern Münchentől 12 év után távozó szélső a firenzei klubnál folytatja karrierjét.

A világbajnoki ezüstérmes futballista szerdán megérkezett Firenzébe, ahol a hírek szerint kétéves szerződést kötött a Fiorentinával, és ha Gianluca Di Marzio olasz transzferguru jól értesült, akkor idényenként 4 millió eurót – bónuszokkal együtt négy és felet – kereshet.

ACF Fiorentina on Twitter

@FranckRibery È NOSTRO! https://t.co/8f1EYAxb9H #WelcomeLegend #ForzaViola #QuestaÈFirenze



„Boldog vagyok, a családommal érkeztem. Szeretek itt lenni, még a nyelvet is ismerem. Nem értek mindent tökéletesen, de minden a legnagyobb rendben – mondta Ribéry a firenzei klub közösségi csatornáján. – A múlt héten beszéltem a klub képviselőivel, valamint Luca Tonival, aki biztosított róla, hogy a Fiorentina nagyszerű klub egy gyönyörű városban.”

Ribéry és Toni Münchenben voltak csapattársak a Bayernnél, onnan ered kettejük jó kapcsolata.

RIBÉRYT ÓRIÁSI SZERETETTEL FOGADTÁK FIRENZÉBEN

Mint ismert, Ribéry idén nyáron, szerződése lejártával hagyta el a Bayern Münchent. Korábban szóba került a neve az Eintracht Frankfurtnál, aztán augusztus elején arról lehetett olvasni, hogy Szaúd-Arábiába készül és már túl is van az orvosin. Végül egyik helyen sem jelentették be, de a PSV és a Lokomotiv Moszkva sem tudta meggyőzni, hogycsatlakozzon a klubhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik