Inter: Moratti kritizálta Benítezt, szerinte nem a sok sérülés a baj

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.12.09. 11:44
Massimo Moratti, a labdarúgó Bajnokok Ligájában és az olasz bajnokságban is címvédő Internazionale elnöke egyre nehezebben viseli a csapat vesszőfutását, s szerdán érzékeltette, az együttesnek meg kell nyernie az abu-dzabi klubvilágbajnokságot, különben Rafael Benítez vezetőedzőnek távoznia kell.

„Nem akarok problémát kreálni a klub-vb előtt vagy alatt, majd utána meglátjuk, hogyan tovább, de Beníteznek muszáj karakteres csapatot pályára küldeni, különben nincs esélyünk a győzelemre” – nyilatkozta a klubvezető.

A milánói csapat a BL-ben kvartettjéből csak a második helyen jutott tovább a Tottenham mögött, s keddi utolsó csoportmeccsén 3–0-ra kikapott a Werder Brementől, míg az olasz bajnokságban csak az ötödik, s 10 pont a hátránya a listavezető AC Milannal szemben.

A nyáron José Mourinho helyére szerződtetett spanyol tréner a gyengébb játékot rendszerint a sok sérülttel magyarázza, Moratti azonban nem ért vele egyet: „Nem a sérülések jelentik a gondot, nagyon bő, erős keretünk van. Én úgy látom, nincs meg az a karaktere a csapatnak, amellyel az akadályokat legyőzhetné.”

Az Internazionale pénteken utazik Abu-Dzabiba, a klub-vb színhelyére, s első mérkőzését jövő szerdán játssza majd. A döntőre jövő szombaton kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik