Milan: Seedorftól elköszöntek, Inzaghi az új vezetőedző

Vágólapra másolva!
2014.06.09. 14:38
null
Filippo Inzaghi (jobbra) váltja Clarence Seedorfot a Milan kispadján (Fotó: Action Images)
A Milan labdarúgócsapatának vezetői felmentették a munkavégzés alól Clarence Seedorfot, és Filippo Inzaghit nevezték ki vezetőedzőnek.

 

A Milan hivatalos közleményben tudatta, hogy Clarence Seedorftól megváltak, és az első csapat irányításával Filippo Inzaghit bízták meg. A világbajnok extámadó szerződése 2016. június 30-ig szól.

Seedorf az első edzői munkáját kapta meg januárban, amikor Massimiliano Allegri kirúgása után leült a Milan kispadjára. Csodát azonban ő sem tudott tenni, irányításával a nyolcadik helyre futottak be Mario Balotelliék a Serie A-ban, a BL-nyolcaddöntőben pedig simán alulmaradtak az Atlético Madriddal szemben.

Seedorf szerződése még két évig érvényes volt, így elvileg 10 millió euró járna neki, de elképzelhető, hogy kisebb végkielégítésben állapodott meg a klubbal.

Inzaghi eddig a Milan juniorcsapatával ért el szép eredményeket, felnőtt szinten ez az első vezetőedzői állása.

„Nagyon boldog vagyok, felejthetetlen nap számomra a mai – mondta kinevezését követően Inzaghi. – Köszönöm Silvio Berlusconi elnök és a klub bizalmát, hogy ilyen rangos feladattal bíztak meg engem. Büszke vagyok rá, hogy annak csapatnak az edzője lehetek, amelyet éveken át szolgáltam. A Milan rengeteg örömöt és felejthetetlen pillanatot okozott nekem.”

„Ahogy játékosként és az ifjúsági csapat edzőjeként, úgy az első csapat trénereként is mindent megteszek a klubért, szenvedéllyel és eltökélten végzem majd a munkámat. Hatalmas ölelés minden szurkolónknak. Forza Milan!” – tette hozzá a 40 esztendős szakember, aki a Milanból vonult vissza, melyet 2001 és 2012 között erősített.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik