Tovább él az Inter esélye a triplázásra

Vágólapra másolva!
2010.04.13. 23:02
null
Eto'o négy nap alatt kétszer is bevette a Fiorentina kapuját (Fotó: Reuters)
Címkék
Az Internazionale idegenben is győzött 1–0-ra a Fiorentina ellen az Olasz Kupa elődöntőjében, így 2–0-s összesítéssel bejutott a sorozat döntőjébe, ahol a Roma–Udinese párharc győztese lesz az ellenfele.

A két csapat szombati bajnokijához képest mindkét oldalon történtek változások a kezdőben: a hazaiaknál ezúttal Alberto Gilardino Juan Manuel Vargas és Marco Marchionni is ott volt a kezdő sípszó pillanatában a pályán, míg az Internél bekerült a csapatba Marco Materazzi, Iván Córdoba és Mario Balotelli is, Diego Milito viszont csak csere volt.

Az első nagy helyzet Balotelli előtt adódott, aki Lorenzo De Silvestri hibáját kihasználva csapott le a labdára, lövése viszont nem sokkal elkerülte a bal alsó sarkot. Az első félidő második felében inkább a Fiorentina játszott fölényben, de az Inter a többször is az utolsó pillanatban mentő Lúciónak köszönhetően őrizni tudta egygólos előnyét.

A második félidőre a vendégcsapat jó néhány perces késéssel futott ki, ám aztán veszélyesebben kezdte azt. Főleg Balotellinek köszönhetően, akinek távoli lövése kis híján beakadt a kapu jobb oldalába, majd a fiatal csatár egy keresztbe lőtt labdáról maradt le a hosszú oldalon.

Az 57. percben a milánóiak másik csatára, Samuel Eto'o villant, és ez már gólt ért. A kameruni csatár – aki a 2–2-re végződő szombati bajnokin is eredményes volt – Thiago Motta remek, védők mögé beívelt labdáját vette le a hazaiak tizenhatosán belül, majd Sébastien Freynek esélyt sem adva a léc alá lőtt. 0–1

 ETO'O GYŐZTES GÓLJA
 

Így a Fiorentinának már három gólt kellett volna szereznie a továbbjutáshoz, ami majdnem lehetetlen küldetésnek tűnt. A firenzeieknek nemhogy háromszor, de még egyszer sem sikerült betalálniuk, így az Inter kettős győzelemmel jutott be a döntőbe, ahol a Roma–Udinese párharc győztesével játszik majd – az első meccset hazai pályán a Roma 2–0-ra megnyerte, a visszavágót jövő szerdán rendezik.

Az Inter a 12. Olasz Kupa-döntőjére készülhet, és ha azt megnyeri, akkor beéri a hat sikerrel álló Fiorentinát. A fekete-kékek továbbjutása egyben azt is jelenti, hogy még mindig él az esélyük a triplázásra, azaz arra, hogy a bajnokságban, a kupában és a BL-ben is az élen végezzenek.

OLASZ KUPA 
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Fiorentina–Internazionale 0–1 (Eto'o 57.)
Továbbjutott: az Internazionale, 2–0-s összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik