Akropolisz-rali: Ogier győzött, Turán kategóriaharmadik

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.06.19. 16:46
null
Nagyszerű teljesítményt nyújtott Turán és Zsiros az Akropolisz-ralin (Fotó: Klein Péter)
Címkék
A francia Sébastien Ogier nyerte vasárnap az Akropolisz-ralit, a világbajnoki sorozat 7. futamát, amelyen az SWRC kategóriában érdekelt Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős a bravúros harmadik helyet szerezte meg.

„Nagyszerű verseny volt, a dobogós helyezést a jó taktikának és a kiváló autónak köszönhetjük; nagyon vigyáztunk, hogy baja ne essék" – mondta az MTI-nek a Ford Fiesta S2000-et irányító Turán. "A legszebb álmom valósult meg ezzel a sikerrel."

Gyönyörű környezetben rendezték a versenyt
Gyönyörű környezetben rendezték a versenyt

„Fantasztikus volt a dobogón állni, s elégtételt éreztünk, mert végig tartani tudtuk magunkat az eltervezett taktikához: amikor kellett, gyorsak voltunk, amikor kellett, tudtunk spórolni. A mostani vb-pontok sokat jelentenek majd a bajnokságban. Érdekes egyébként, hogy Markko Martin, aki már nyert ezeken a görög pályákon abszolútban, már az elején felhívta rá a figyelmünket: itt nem feltétlenül az nyer, aki a leggyorsabb, hanem aki a legtaktikusabb. És így is lett. Hiába szárnyalt Nasser Al Attiyah – ugratták is azzal, hogy mindig ott gyors, ahol nincsenek utak –, rengeteg technikai gondja volt, s végül szuperraliznia kellett. Persze, ez nem azt jelenti, hogy ha rálépünk a gázra, tudtunk volna a leggyorsabbak is lenni, mert a mezőny rettenetesen erős – éppen ezért hatalmas eredmény ez a harmadik hely."

Elmondta, soha életében nem versenyzett még ennyire rossz minőségű pályákon, s bár itthon a Veszprém-ralit is autógyilkosnak tartják, annak a szakaszai autópálya-minőségűek a görög gyorsaságikhoz képest...

A Ford Fiesta azonban ezt is kibírta, sőt, eszméletlenül jól „tűrte" az éles sziklákat, a nagy gödröket és a pokoli hőséget is.

A magyar pilóta az összetettben a teljes mezőnyt tekintve a rendkívül előkelő 13. helyet szerezte meg. Turán Frigyesék a világbajnokságon 21 pontot gyűjtöttek eddig.

Ogier mögött honfitársa, a sorozatban hétszeres világbajnok és a pontversenyben jelenleg is éllovas Sébastien Loeb végzett a második helyen, míg a harmadik a finn Mikko Hirvonen lett.

AKROPOLISZ-RALI (18 GYORSASÁGI, 348.80 KM)
1. Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (francia, Citroe:n DS3) 4:04:44.3 ó
2. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói, Citroe:n DS3) 10.5 mp hátrány
3. Mikko Hirvonen, Jarmo Lehtinen (finn, Ford Fiesta RS) 13.4 mp h.
...13. Turán Frigyes, Zsiros Gábor (Ford Fiesta S2000) 17:52 perc h.
A pontverseny állása a 7. futam után (még 6 van hátra): 1. Loeb 146 pont, 2. Hirvonen 129, 3. Ogier 124

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik