A Barcának a kétgólos vereség is belefért

Vágólapra másolva!
2011.01.20. 00:11
null
Messi szerdai mérlege: egy gól, egy kihagyott tizenegyes (Fotó: Action Images)
Címkék
A Barcelona 3–1-re kikapott idegenben a Betistől a spanyol labdarúgó Király-kupa negyeddöntőjének visszavágóján, de így is az elődöntőbe jutott, mivel az első mérkőzést 5–0-ra megnyerte hazai pályán. A négy között az Almería lesz Messiék ellenfele.

Az első mérkőzésen aratott 5–0-s győzelem után Pep Guardiola megengedhette magának, hogy több alapemberét is pihentesse, de például Xavi és Messi nem tartozott közéjük (A Barcelona a Pinto – Adriano, Piqué, G. Milito, Maxwell – Mascherano, Xavi, Keita – Messi, Bojan, Afellay kezdőcsapattal lépett pályára).

Nem is volt alaptalan a katalánok vezetőedzőjének óvatossága, hiszen a hetedik percben már 2–0-ra vezetett a Betis!

Jorge Molina először egy élesen belőtt szabadrúgásra érkezett jól a rövid saroknál, majd a fiatal Ezequiel remek megiramodása és kiugratása után lőtt Pinto mellett a hálóba.

Nagy bajban így sem volt a Barca, azután pedig már pláne nem, hogy a 38. percben Messi szépített. Az Aranylabdáját nemrég „megvédő" argentin Xavi passzával lépett ki, védőjét becsapta, majd egy köténnyel mattolta Casto kapust.

Az első félidő zárszava azonban a Betisé, konkrétan Arzué volt, aki félfordulatból lőtt a kapuba, miután Gabriel Milito egy beívelt szabadrúgást követően felfejelte a labdát.

A szünet után Messi újra egygólosra csökkenthette volna csapata hátrányát, de a kezezés miatt megítélt tizenegyest fölé lőtte.

Nagy tragédiát ez persze nem jelentett a vendégek számára, hiszen a Betisnek így is négy gólt kellett volna szereznie – és egyet sem kapnia – a továbbjutáshoz. Ennek a zöld-fehérek a közelébe sem kerültek, de a 3–1-es győzelemre így is büszkék lehetnek, a Barcelona pedig készülhet majd az Almería elleni elődöntőre.

BETIS–BARCELONA 3–1

 MESSI KIHAGYOTT BÜNTETŐJE
 

 

KIRÁLY-KUPA 
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Betis–Barcelona 3–1 (Molina 2., 7., Arzu 45+2., ill. Messi 38.)
Tj.: a Barcelona, 6–3-as összesítéssel

 

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA 
Barcelona–Almería
Sevilla–Real Madrid vagy Atlético Madrid
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik