A Barcelona továbbra sem hibázik a ligában

Vágólapra másolva!
2010.05.04. 22:02
null
Messi ezúttal két gólt szerzett, és már 31 bajnoki találatnál jár (Fotó: Action Images)
Címkék
A Tenerife nem tudta meglepni a Barcelonát a Camp Nouban: bár a szigetlakók Lionel Messi harmincadik bajnoki góljára még válaszoltak, végül a katalánok 4–1-re megnyerték a mérkőzést, és már biztos, hogy a hétközi forduló után is az élen maradnak.

A listavezető Barcelona a spanyol bajnokság hétközi fordulója előtt kieső helyen álló Tenerifével csapott össze kedd este. A katalánok kezdőcsapatában Xavi is helyet kapott, akiről Josep Guardiola vezetőedző a hétvégén elmondta, izomsérüléssel bajlódik, de mindenképpen játszani akar a hátralévő meccseken.

A BARCA MEGDÖNTÖTTE A REAL MADRID CSÚCSÁT
A Barcelona már a hétvégi sikerével beállította a Real Madrid 1987–1988-as idényben felállított pontrekordját, mivel már 90 pontnál járt, a Tenerife elleni sikerrel pedig megdöntötte az ősi rivális csúcsát. És még két forduló hátravan a bajnokságból...

Nem kezdett ijedten a tenerifei együttes a Camp Nouban: Alejandro Alfaro már az első percekben próbálkozott, majd a 15. percben betört a hazaiak tizenhatosán belülre, és Gerard Piqué az utolsó pillanatban lépett bele a lövésébe.

Két perccel később azonban a Barcelona szerezte meg a vezetést: Daniel Alves adta be a labdát a jobb oldalról, és a középen helyezkedő Zlatan Ibrahimovic lefejelte azt Lionel Messi elé, aki szépen pörgetett a kapuba Sergio Aragoneses kapus mellett. Az argentin aranylabdás harmincadik bajnoki gólját szerezte ebben a szezonban. 1–0

A 22. percben ismét Messi veszélyeztetett, de a tizenhatos előteréből ballal leadott lövése ezúttal nem találta el a kaput, majd bő tíz perccel később Ibrahimovic kerülhetett volna helyzetbe, de nem jutott el hozzá a labda.

A 39 percben aztán váratlanul egyenlített a Tenerife: a szigetlakók Carles Puyol hibáját használták ki, aki eladta a labdát, miután nem értették meg egymást Yaya Touréval. Daniel Ngom Kome jól passzolt Román Martínezhez, aki a kapuba lőtt Víctor Valdés mellett a jobb oldalról. 1–1

 MESSI MÁR A „LÁBÁN ÉREZHETI” AZ ARANYCIPŐT
Lionel Messi már összesen 44 tétmeccsen szerzett gólnál jár ebben a szezonban, amelyből 31-et a bajnokságban ért el. Az argentin támadó ezzel toronymagas esélyese a gólkirályi címnek, mivel hat találattal előzi meg a második Gonzalo Higuaínt (aki még három meccsen játszhat). Ráadásul az aranylabdás futballista az európai Aranycipőt is a „lábán érezheti", mivel riválisai, Wayne Rooney, Didier Drogba és Antonio Di Natale „csak" 26 gólnál járnak.

A második félidőben nagy erőkkel kezdett rohamozni a Barcelona, és a 63. percben meg is lett a próbálkozások eredménye. Daniel Alves tört befelé a jobb oldalról, majd kiválóan indította Bojan Krkicet, aki laposan lőtt a vendégek kapujába. 2–1

A 67. percben Pedro növelhette volna kétgólosra a katalánok előnyét, miután szembekerült a vendégek kapusával, ám a kapu mellé emelte a labdát. Tíz perccel később aztán már nem hibázott a fiatal támadó: Messi kiugratása után passzolt a vendégek kapujába. 3–1

A ráadás perceiben aztán Lionel Messi 31. bajnoki találatát is megszerezte: ismét Daniel Alves volt az előkészítő, aki jól ívelt az argentin elé, Messi átvette a labdát, és a kapu jobb oldalába lőtt. 4–1

A TÖBBI PÁLYÁN

Az Almería meglepte az Európa-liga-indulásért hajtó Villarrealt, amely a Barcelona elleni vereség után ismét kikapott. A 14. percben Albert Crusat szerzett erőszakosan labdát a tizenhatos bal oldalán, és a kapu jobb oldalába lőtt. Két perccel később újabb csapás érte a Villarrealt: Mateo Musacchio utolsó emberként szabálytalankodott, ezért azonnal piros lapot kapott.

Az emberelőnybe kerülő vendégek a 28. percben tovább növelték előnyüket: az előbb gólt szerző Crusat tört be a tizenhatoson belülre, majd jó labdát adott Kalu Uchénak, aki nem hibázott a kapussal szemben. A 42. percben Uche ismét betalált, miután a tizenhatos vonalánál labdát kapott, és fordulásból a kapuba lőtt.

A szünet után változott a mérkőzés képe: Iván Marcano az 53. percben szépített, majd a 64. percben José Manuel Flores lekönyökölte Joseba Llorentét, amiért pirosat kapott, így egyenlő létszámba kerültek a csapatok. Két perccel később a második gólját is megszerezte a Villarreal: Ariel Ibagaza talált be. Egyenlíteni azonban nem tudtak a vendégek, sőt az Almería még betalált a ráadásban, így 4–2-re nyertek a hazaiak.

A Sporting Gijón Miguel Ángel de las Cuevas nagyszerű góljával a 17. percben vezetést szerzett a Getafe otthonában. A támadó 25 méterről lőtte ki a kapu jobb oldalát. A 47. percben Roberto Soldado gyönyörű ollózással egyenlített Miguel Torres beadása után. Több gól nem született a meccsen, de a Villarreal vereségével a Getafe így is átvette a hatodik, még Európa-liga-indulást érő helyet a tabellán.

 A TALÁLKOZÓ GÓLJAI
 

 

PRIMERA DIVISIÓN
36. FORDULÓ
Barcelona–Tenerife 4–1 (Messi 17., 93., Krkic 63., Pedro 77., ill. Román 39.)
Getafe–Sporting Gijón 1–1 (Soldado 47., ill. De las Cuevas 17.)
Almería–Villarreal 4–2 (Crusat 14., Uche 28., 42., Piatti 92., ill. Marcano 53., Ibagaza 66.)
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
 
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,ll,2009/36,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik