A Real Madrid egygólos előnyhöz jutott Sevillában

Vágólapra másolva!
2011.01.26. 22:01
null
Benzema magára talált (Fotó: Reuters)
Címkék
A Real Madrid labdarúgócsapata egygólos előnyt szerzett magának Sevillában a spanyol Király-kupa elődöntőjének első mérkőzésén, így José Mourinho együttese kifejezetten bizakodva várhatja a hazai visszavágót. A mérkőzés egyetlen találatát – csakúgy, mint a Real Madrid hétvégi bajnokiján a Mallorca ellen – Karim Benzema szerezte.

Sevillai mezőnyfölénnyel kezdődött a találkozó, a védekezni kényszerülő madridiak, akiknél tényleg három védekező középpályást – Khedirát, Xabi Alonsót és Lassana Diarrát – találhattunk a kezdőben, a kontrákra építettek. Különösen Lassana Diarrán látszott, hogy nincs igazán játékban: előbb labdavezetés közben húsz métert tolt maga előtt a labdán – simán szerelték –, majd ütemet tévesztve lépett oda Sergio Sáncheznek, amiért sárga lapot kapott.

A 17. percben aztán villant a Real Madrid és villant Benzema. A jobb oldali madridi akció végén a francia center tört be a sevillai tizenhatoson belülre, megcsinált két cselt – különösen a második volt szemet gyönyörködtető –, majd a kapu hosszú oldalába lőtt. (0–1)

BENZEMA GÓLJA

SZAVAZÁS

José Mourinhóval a Real Madrid képes lesz-e elhódítani a spanyol bajnoki címet a Barcelonától?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A kapott góltól kicsit megzavarodott a Sevilla, így kiegyenlítetté vált a mezőnyjáték. Cristiano Ronaldo többször is veszélyeztetett, de ígéretes helyről leadott szabadrúgásai rendre a sorfalban végezték. A szünet előtti pillanatokban nagy egyenlítési lehetőséget szalasztott a hazai gárda. A ziccerben remek kiugratást kapó Luís Fabiano már Iker Casillas mellett is eltolta a labdát, majd az üres kapu felé gurított. Érkezett azonban önfeláldozóan Raúl Albiol, aki előbb bukdácsolva lelassította a labdát, majd a kapuba zuhanva, a földön ülve kitalpalta azt a gólvonalról.

RAÚL ALBIOL MENTÉSE

A második félidőre beszállt a madridiak közé két alapember, a rotálás miatt ezúttal csak a cserék közé ültetett Marcelo, majd Di María, így a Real Madrid máris jobban hasonlított önmagára. A 73. percben két madridi védő is gólt szerezhetett volna: Özil bal oldali beadását a támadást kísérő Ricardo Carvalho fejelte kapura, de Andrés Palop bravúrral tolta a labdát a kapu fölé. A szöglet után Sergio Ramos ollózott, kevéssel a léc fölé.

A 80. percben aztán eldöntette volna a találkozót, és talán a továbbjutást is a vendégcsapat. Özil remek passzával Cristiano Ronaldo száguldott kapura ziccerben, de a kifutó és vetődő Palop még belepiszkált a labdába, amely így a portugál mögé került. Cristiano Ronaldo gyorsan eszmélt, és az érkező német légiós elé pöckölt. Özil hat méterről kapura is belsőzött kapásból, de nem számolt a földön fekvő Alexisszel, akiről végül szögletre perdült a labda.

A hajrában nagy erőket mozgósított az egyenlítésért a Sevilla – a legnagyobb helyzet a 88. percben maradt ki, egy bal oldali szöglet után Negredo keresztbe lőtte a labdát a madridi kapu előtt –, de gólig nem jutottak a házigazdák, akik így nehéz visszavágóra számíthatnak.

A lefújás után a nézőtérről két palackot dobtak Iker Casillas felé, az egyikkel fejen is találták. A hálóőr a földre rogyott, és fekve a tarkóját simogatta. Az esetnek minden bizonnyal lesz majd folytatása a fegyelmi ülésen is.

KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Sevilla–Real Madrid 0–1 (Benzema 17.)
KÉSŐBB
Barcelona–Almería
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik