Atlético Madrid: Forlán is eladó, megszabadulnának az uruguayitól

Vágólapra másolva!
2011.05.17. 15:35
Címkék
Amilyen jól sikerült Diego Forlánnak az előző idény (Európa-liga-győzelem) és a nyári dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság (bravúros 4. hely az uruguayi válogatottal, ráadásként ő lett a torna legjobbja), annyira nem jöttek össze a dolgai a 2010–2011-es szezonban, így nem meglepő, ha klubja, spanyol Atlético Madrid lemondana róla.

A csatár a bajnokságban 32 meccsen kapott lehetőséget – amelyekből mindössze tizenhármat játszhatott végig –, de csupán nyolc gólt szerzett, így a korábbi gólerős támadóból a hajrára harmincperces csereember lett. A 31 éves játékost még egy évig köti szerződés a madridiakhoz, ám megfelelő ajánlat esetén nem gördítenek akadályt a távozása elé.

Annál is inkább, mert a nettó 4.5 millió eurós idényenkénti fizetése is a cseppet sem rózsás helyzetben lévő Atlético-kasszát terheli. A fővárosiak anyagi gondokkal küzdenek, elsősorban ezért váltak meg a közelmúltban két meghatározó labdarúgójuktól, előbb Maxi Rodrígueztől (Liverpool), majd Simao Sabrosától (Besiktas).

Spanyol sajtóinformációk szerint a török vonal Forlán esetében is él, ám Daniel Bolotnicoff menedzser cáfolta, hogy védence Guti és Sabrosa csapattársa lesz. Legalábbis egy hónappal ezelőtt még ez volt a helyzet, ami annyiban változott mostanra, hogy az Atléticónál gyakorlatilag lemondtak a támadóról.

Forlán után amúgy az angol Tottenham is intenzíven érdeklődött korábban. A kétszeres spanyol gólkirály és európai aranycipős (2004–2005, illetve 2008–2009) a nyári átigazolási piac egyik kapós portékája lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik