Barca: a távozó Luís Enrique szeretné, ha Guardiola 15-20 évig maradna

Vágólapra másolva!
2011.03.17. 17:19
Címkék
Amint arról tegnap már az NSO is beszámolt: némiképp meglepetésre a Barcelona labdarúgócsapatánál szerdán hivatalosan is bejelentették, hogy a másodosztályban szereplő tartalékok trénere, Luís Enrique a szezon végén távozik. A fiatal szakember ma sajtótájékoztatón döntésének hátterére is rávilágított. Már amennyire tudott...

„Nem tudom, hol leszek edző legközelebb, nem tudom, mit tartogat számomra a jövő" – mondta Luís Enrique, hozzátéve: olyan típusú játékosnak és embernek tartja magát, aki mindig az új kihívásokat kereste. De nem ragaszkodik ahhoz, hogy az élvonalban azonnal kispadhoz és csapathoz jusson.

A most 40 éves Luís Enrique a tartalékoknál Pep Guardiola örökét vette át 2008 nyarán. A harmadosztályban akkor újonc együttessel a szezon végén feljutott a második vonalba, tizenegy éves szünet után. Ott pedig éppen a történelmi magasságokért harcol jelenleg: a katalán fiatalok a negyedik helyen állnak, a klub történetének legjobb szereplése eddig a hatodik helyezés volt. Luís Enrique beszélt a Guardiolával kialakított kiváló munkakapcsolatáról, amely még játékoskorukból hozott barátságukból fejlődött.

„Szurkolóként azt szeretném, hogy Guardiola még vagy tizenöt-húsz évig legyen a Barca edzője. De nekem a saját sorsomat illetően kell döntenem."

Valóban, aki úgy érzi, eljött számára a továbblépés lehetősége, az fölöslegesen vár arra, hogy majd pont Guardiola alatt inog meg a kispad. Hiába kötődik a Barcelonához Luís Enrique is. Utóbbi viszont öt éven át a Real Madridot erősítette, de José Mourinho személyében a fővárosiaknál is karizmatikus edző dolgozik. Mondjuk, a királyiaknál azért az elmúlt években gyakori volt az edzőváltás, viszont az elitben zöldfülűnek számító tréner esetükben aligha jöhet szóba, viszont az erre irányuló pikáns kérdéseket nem kerülhette meg a 62-szeres spanyol válogatott, olimpiai bajnok.

„Madridban edzőként? A Madridról nem beszélek. Bár még játékosként is ezt mondtam. Hahaha... Vannak erről személyes tapasztalataim, mert kipróbáltam..." – ütötte el tréfásan a komolynak szánt kérdést Luís Enrique, aki azért reálisan mérte fel ez irányú lehetőségeit.

A két nagycsapatnál jóval nagyobb a valószínűsége annak, hogy a Gijónban edzősködik majd egyszer Luís Enrique, hiszen a város szülöttjeként és a helyi klub neveltjeként pályafutása a Sportingban kezdődött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik