Barcelona: A szombati lesz a mi döntőnk - Andrés Iniesta

Vágólapra másolva!
2014.05.13. 11:37
null
A katalánok karmestere tisztában van vele: a győzelemhez kettőzött erőbedobásra és helyzetekre lesz szükségük (Fotó: Reuters)
Döntőnek is beillő találkozó vár a Barcelona labdarúgóira a spanyol bajnokság záró fordulójában a Camp Nouban az Atlético Madrid ellen – szombat, 18 óra, élőben az NSO-n! –, a katalánok csak és kizárólag győzelem esetén védhetnék meg címüket. Andrés Iniesta, a Barca klasszisa ennek tudatában készül a fellépésre, és nyilatkozott a mérkőzés előtt.

 

„Kétszáz százalékot kell nyújtanunk szombaton, ez lesz a mi döntőnk – mondta Iniesta. – Győznünk kell, de tudjuk, hogy az Atlético elleni sikernek nagy ára van. Játszottunk ellenük éppen elégszer a szezonban. A hazai pálya és a szurkolók támogatása nyugalmat kell, hogy adjon számunkra, abban a kilencven percben dől el az egész éves teljesítményünk. Mert ha nyerünk, akkor megvédjük a címünket, márpedig egy szezon nem lehet rossz, ha megvan a bajnoki aranyérem.”

A középpályás megerősítette, hogy a két fél nagyon jól ismeri egymás erősségeit és gyengéit is. Ő személy szerint úgy készül, hogy az elmúlt fordulókhoz képest több helyzetet kell kidolgozniuk, mert nemcsak az eredményekkel, hanem a helyzetek kialakításával is bőven adósak maradtak. Nem felejtette el megemlíteni, hogy a tavalyi, százpontos bajnoki címük valószínű kevésbé felejthetetlen siker, mint egy utolsó fordulóban, hazai pályán elért győzelemmel megszerzett aranyérem.

„Nem hiszem, hogy igazságos lenne azt mondani: az Atlético jobban megérdemli ezt a bajnoki címet, mint mi. Ha legyőz bennünket, az más kérdés, akkor megérdemli. De mi is ugyanannyit harcoltunk azért, hogy meglegyen rá az esélyünk, mint ők. És ha legyőzzük őket, akkor nem érdemtelenül leszünk bajnokok. Persze, ha ők győznek, akkor övék az érdem.”

Iniesta nem hiszi, hogy lezárult volna a Barca-korszak, annál is inkább, mert szerinte a klub örök. A szezon végén minden bizonnyal távozó Gerardo Martinóról megjegyezte, hogy egy olyan nagycsapatnál, mint a Barcelona, az első év soha nem könnyű, és nemcsak a szurkolók, hanem a sokat dolgozó, valamint szenvedő argentin edzőjük is megérdemelné, hogy megnyerjék a bajnoki aranyérmet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik