Barcelona: az Abidalt helyettesítő Fontásnak Piqué a példaképe

Vágólapra másolva!
2011.03.17. 16:23
Címkék
Andreu Fontás lesz a májdaganat miatt műtét előtt álló Éric Abidal helyettese a Barcelona labdarúgócsapatában. A hírt megerősítette Josep María Bartomeu, a katalánok alelnöke, aki nyilatkozatában hozzátette: nem szerződtetnek az első csapat keretébe új játékost, Fontás mindaddig Pep Guardiola rendelkezésére áll, amíg Abidal fel nem épül.

Fontás a szezonban már játszott bajnoki, hazai kupa-, illetve BL-találkozón is, a másodosztályban negyedik helyen álló Barcelona B egyik kulcsembere. A középső védő mellett szólt még, hogy ballábas. Erősségének tartják, hogy megbízható a védőmunkája, fegyelmezetten és a taktikai utasításokat pontosan betartva védekezik, de ha kell, akkor kisegíti a társakat, és még a passzjátékból is kiveszi a részét. A 186 centiméter magas védőt 2007-ben a Girona ifjúsági csapatából szerződtette a Barcelona, a második csapatban használt 5-ös meze helyett a nagyok között a 26-ost viselheti majd.

A 21 éves játékos a Barca Tv-ben Piquét nevezte meg példaképének. Nos, lehet, még a vártnál is korábban eljön az idő, hogy ők ketten együtt szerepeljenek a védelem tengelyében. Fontás 2009 augusztusában először lépett pályára a Barca első csapatában, a Sporting Gijón elleni bajnokin éppen Piqué helyére állt be csereként hat percre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik