Barcelona: az UEFA doppingellenőrei újra meglepték a katalánokat

Vágólapra másolva!
2011.03.17. 14:19
Címkék
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) doppingellenőrei meglepetésszerűen betoppantak a Barcelona labdarúgócsapatának csütörtöki edzésére és tíz játékostól vettek mintát.

A véletlenszerűen kisorsolt játékosok között ott volt Messi, Afellay, Xavi, Villa, Jeffrén, Piqué, Iniesta, Mascherano, valamint a két kapus, Valdés és Pinto.

Érdekes, hogy a legutóbbi doppingellenőrzés óta nem telt egy hónap sem, egészen pontosan február 23-án került sor hasonlóra. A katalánok emlékeztetnek rá: tavaly egész évben összesen háromszor látogatták meg őket az UEFA illetékesei.

Az esetnek az szolgáltat furcsa hátteret, hogy hétfőn burkoltan doppingolással vádolták meg a Barcelona játékosait. A spanyol Cadena COPE rádió egyik műsorának beszámolója szerint a Real Madrid hivatalos indítványt nyújtott be a Spanyol Labdarúgó-szövetséghez, hogy szigorúbb doppingellenőrzéseket vezessenek be a Primera División klubjainál. A hírek szerint a fővárosiak úgy vélik, a Valenciánál és a Barcelonánál is kétes hírű orvosok dolgoznak a játékosok fizikai állapotának javításán. A hír nagy port vert fel, a katalánok felháborodtak és pereket helyeztek kilátásba, miközben a madridiak kézzel-lábbal – sőt, Florentino Pérez klubelnök még telefonon is magyarázkodott barcelonai kollégájánál, Sandro Rosellnél – tiltakoztak azzal kapcsolatban, hogy bármi közük lenne az egészhez.

Mindenesetre a párhuzamot nem nehéz felfedezni, ahogyan arra Twitter-bejegyzésében Gerard Piqué is utalást tett: „Micsoda véletlen!".

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik