Barcelona: Griezmann a katalánoknál folytatja – hivatalos

Vágólapra másolva!
2019.07.12. 15:19
null
Griezmann érkezését hivatalosan is bejelentette az FC Barcelona (Fotó: fcbarcelona.com)
Vége a huzavonának: az FC Barcelona labdarúgócsapata hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette az Atlético Madridtól távozó Antoine Griezmannt.

 

A Barcelona péntek délután hivatalos honlapján közölte, hogy kifizette a francia játékos 120 millió eurós kivásárlási árát. Griezmann öt idényre, 2024. június 30-ig érvényes szerződést ír alá,s a kivásárlási ára elképesztő: 800 millió eurót kell kicsengetnie annak, aki a szerződés lejárta előtt vinné.

Mint ismert, a világbajnok futballista már 2018 nyarán is közel állt ahhoz, hogy gránátvörös-kékbe öltözzön, ám hosszas huzavona után a maradás mellett döntött. Szűk egy évvel később, 2019 májusában azonban érkezett a bejelentés, hogy távozik az Atlético Madridtól – innen szinte már csak idő kérdése volt, hogy mikor ír alá a Barcához, annak ellenére, hogy sajtóhírek szerint a PSG-nél is felvetődött a szerződtetésének lehetősége.

A madridi AS csütörtökön már előre jelezte, hogy péntektől várható előrelépés az ügyben – pénzügyi problémák emlegetése mellett –, a Mundo Deportivo pedig már egy nappal a bejelentés előtt tudni vélte, hogy pénteken a Barca kifizeti a 120 millió eurót.

Griezmann szülőhelyéhez közeli szárnybontogatásai után már 14 évesen Baszkföldre költözött: a Real Sociedadnál lett profi játékos, a felnőtteknél öt évet töltött, mielőtt 2014-ben távozott az Atlético Madridhoz. A fővárosban töltött újabb öt esztendő alatt futott be igazán: 257 hivatalos mérkőzésen 133 gólt és 50 gólpasszt tett a közösbe, Európa-ligát, európai Szuperkupát és Spanyol Szuperkupát is nyert a csapattal, illetve Bajnokok Ligája-döntőt is játszhatott, miközben a francia válogatottal 2018-ban világbajnoki címet ünnepelhetett.

Griezmann szombat este érkezik meg Barcelonába, hivatalos bemutatása vasárnap várható, viszont a Camp Nou karbantartása miatt csak a lelátókon fotózkodik majd a játékos, mielőtt sajtótájékoztató keretein belül bemutatkozna.

FC Barcelona on Twitter

You were waiting for this. https://t.co/vVR0Prmy0b



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik